• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kanceleja: Par KNAB priekšnieka amata pretendentu vērtēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2011., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236364

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts zemes dienests: Par zemes izpirkšanas procesu

Vēl šajā numurā

21.09.2011., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kanceleja: Par KNAB priekšnieka amata pretendentu vērtēšanu

Līdz 19.septembrim Valsts kanceleja saņēmusi 13 pretendentu pieteikumus atklātam konkursam uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu.

Atbilstoši konkursa nolikumam piecu darbdienu laikā darbu sāks pretendentu vērtēšanas komisija, kas konkursa pirmajā kārtā vērtēs kandidātu atbilstību konkursa formālajiem kritērijiem. Komisijai mēneša laikā – līdz 18.oktobrim – jāpieņem lēmumu par to, kuri pretendenti izvirzāmi konkursa otrajai kārtai.

Konkursa otrajā kārtā padziļināti vērtēs kandidātu pieredzi un kompetenci. Kandidātu, kuram komisijas locekļi būs piešķīruši augstāko punktu skaitu, komisija ieteiks virzīt uz Ministru kabinetu apstiprināšanai, savukārt Ministru kabinets lems par komisijas izvirzītā pretendenta ieteikšanu apstiprināšanai Saeimā.

Atbilstoši konkursa nolikumam pretendentam jāatbilst KNAB likuma 4.panta pirmajā un otrajā daļā noteiktajām prasībām, tai skaitā jāpārvalda latviešu valoda un vismaz divas svešvalodas; jābūt ieguvušam augstāko izglītību un uzkrājušam amatam atbilstošu darba pieredzi; jābūt vismaz triju gadu pieredzei vadošā amatā valsts pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā.

Konkursa nolikums paredz, ka pretendentam jābūt izpratnei par iestādes lietvedību, grāmatvedību, personāla organizēšanu un klasificētās informācijas aizsardzības regulējumu atbilstoši normatīvajos aktos vadītājam noteiktajām kompetencēm, izpratnei par korupcijas novēršanas un apkarošanas jautājumiem, kā arī politisko organizāciju (partiju) finansēšanas jautājumiem. Tāpat būtisks vērtēšanas kritērijs ir kandidātu reputācija, ko vērtēs atbilstoši KNAB likumā un konkursa nolikumā noteiktajām prasībām.

Kā nosaka konkursa nolikums, vērtējot pretendenta darba pieredzi, gadījumā, ja ir divi vai vairāki pretendenti ar vienlīdzīgi atbilstošu darba pieredzi, priekšrocība ir pretendentam, kas ieguvis augstāko juridisko izglītību.

Pretendentu vērtēšanas komisiju vadīs Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, komisijas sastāvā ietilpst Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departamenta senators A.Freibergs, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors A.Kalniņš, Satversmes tiesas aizsardzības biroja direktors J.Kažociņš un Drošības policijas priekšnieks J.Reiniks.

Pretendenti, kuri atbilst KNAB biroja likuma 4.panta otrajā daļā noteiktajām prasībām, pieteikumus konkursam varēja iesniegt Valsts kancelejā līdz 2011.gada 19.septembrim.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amata pretendentu vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja Elita Dreimane uzsver: “Atšķirībā no līdzšinējās KNAB priekšnieka amata konkursa organizēšanas prakses Valsts kancelejas izstrādātā kārtība paredz trīs jauninājumus. Pirmkārt, amata pretendentus atklāta konkursa divās atlases kārtās vērtēs nozares profesionāļi, nevis politiķi, tādējādi būtiski uzlabojot esošo kārtību, ko augstu novērtējuši korupcijas apkarošanas nozares eksperti. Otrkārt, konkursa nolikumā ir skaidri noteikts iesniedzamo dokumentu loks, kas apliecina likumā noteiktās pretendentiem nepieciešamās prasmes. Treškārt, lai informētu sabiedrību par atklāta konkursa norisi, ir paredzēts informēt plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus par konkursa norisi pēc katras konkursa kārtas.”

Uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatu pretendē:

• Kalvis Vītoliņš, SIA “Biznesa un juridiskā prakse” īpašnieks (konsultācijas loģistikā, transporta un dzelzceļa risinājumos, robežšķērsošanā un nodokļu jautājumos);

• Gunārs Bērziņš, Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra informācijas tehnoloģiju drošības administrators;

• Ruta Mekša, Juridiskās koledžas pasniedzēja;

• Gunārs Cāzers, IK “Musa international” detektīvaģentūras vadītājs, jurists;

• Kristaps Sautiņš, Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta Tiesvedības nodaļas juriskonsults;

• Māris Gulbis, SIA “Pireja” juridiskais pārstāvis, SIA “Park&fly easy” valdes priekšsēdētājs;

• Jaroslavs Sreļčenoks, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks;

• Armands Stumbergs, zvērināts advokāts zvērinātu advokātu birojā “Liepiņš un partneri”, nodibinājuma “Korporatīvo juridisko risinājumu un pētījumu palāta” valdes priekšsēdētājs, Juridisko risinājumu un pētījumu palātas šķīrējtiesas priekšsēdētājs;

• Jānis Uzulēns, SIA “P-Kolada” dalībnieks, valdes loceklis, SIA “ADHS” (juridiskie un apdrošināšanas pakalpojumi) dalībnieks, prokūrists; SIA “Jurisconsultus” dalībnieks, valdes loceklis;

• Aivars Bauers. Šobrīd nav darba attiecībās. Iepriekšējā darba vieta – Satiksmes ministrijas Valsts īpašuma uzraudzības nodaļas vadītājs;

• Ilze Jurča, KNAB Valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanas nodaļas vadītāja;

• Lienīte Šikore, KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja;

• Vladislavs Bautris, AIKNC eksperts "Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumu sniegšana kvalitātes paaugstināšanai”, Izglītības kvalitātes valsts dienesta eksperts.

Zanda Šadre, Ministru kabineta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!