• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - par atteikšanos no nāvessoda - par vizīti Islandes Republikā un ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.1999., Nr. 116/118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23639

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Igaunijas Republikā

Vēl šajā numurā

16.04.1999., Nr. 116/118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— par atteikšanos no nāvessoda

Latvijas Valsts prezidents augstu novērtē Saeimas pieņemto lēmumu, ratificējot Eiropas Cilvēktiesību konvencijas 6. protokolu. Valsts prezidents Guntis Ulmanis uzskata, ka Saeima ar lielu atbildību īsteno valsts politiku cilvēktiesību jomā, ka Saeima ar šo lēmumu ir īstenojusi Latvijas valsts starptautiskās saistības un apliecinājusi to, ka parlaments spēj pieņemt lēmumus, kas guvuši dažādu vērtējumu sabiedrībā, taču ir būtiski Latvijas nākotnes veidošanā. Atteikšanos no nāvessoda Valsts prezidents uzskata par humānas sabiedrības iezīmi, kas neattaisno smagus noziegumus, bet liek par tiem maksāt ar smagāku sodu — mūža ieslodzījumu.

Valsts prezidents pauž pārliecību, ka valdība darīs visu, lai nodrošinātu uz mūžu notiesāto soda izciešanu.

Valsts prezidenta preses dienests

— par vizīti Islandes Republikā un ASV

Svētdien, 18.aprīlī, Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis izlidos uz Reikjavīku, kur pirmdien sāksies viņa valsts vizīte Islandes Republikā. Šī ir viena no pēdējām Gunta Ulmaņa valsts vizītēm, jo viņa prezidentūras laiks šovasar beigsies. Valsts vizīte Islandē ir arī simbolisks Latvijas solis, jo Islande bija pati pirmā valsts, kas 1991. gadā atzina Latvijas atjaunoto neatkarību.

Islandē Latvijas Republikas Valsts prezidents tiksies ar Islandes Republikas prezidentu Oulafuru Ragnaru Grīmsonu un Islandes premjerministru Dāvidu Odsonu. Guntis Ulmanis apmeklēs arī Islandes parlamentu Altingu, kur viņam būs saruna ar parlamenta spīkeru un prezidija locekļiem, kā arī viesosies Reikjavīkas mērijā un uzrunās abu valstu sadarbības aktualitātēm veltīta semināra dalībniekus Islandes universitātē.

Vizītes laikā Latvijas Valsts prezidents iepazīsies ar Islandes galvaspilsētu, apmeklēs zivju apstrādes uzņēmumu Grindevīkā un Svartsengi ģeotermisko spēkstaciju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!