• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par piemiņas plāksni Lielbritānijas vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.1999., Nr. 116/118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23641

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par savu iekšējo tirgu

Vēl šajā numurā

16.04.1999., Nr. 116/118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par piemiņas plāksni Lielbritānijas vēstniekiem

A.JPG (19974 BYTES) Vakar, 15.aprīlī, ārlietu ministrs Valdis Birkavs Lielbritānijas vēstniecībā Rīgā atklāja plāksni, kurā iegravēti visu Lielbritānijas diplomātiskās pārstāvniecības Latvijā vadītāju vārdi kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas 1920.gadā.

Tuvojoties XX gadsimta beigām, šī plāksne ir ne vien vēsturiska liecība, bet arī atgādinājums par Lielbritānijas pastāvīgo atbalstu Latvijas neatkarībai. Tā iezīmē arī Lielbritānijas un Latvijas attiecību padziļināšanos. Šogad Lielbritānijas vēstniecība paplašinās telpas un palielinās diplomātisko pārstāvju skaitu, kas liecina par divpusēju sakaru nozīmīgumu un jo sevišķi par Latvijas progresu attiecībā uz dalību Eiropas Savienībā.

Latvijas un Lielbritānijas diplomātiskās attiecības tika formāli nodibinātas 1920.gadā. Pēc tam līdz 1940.gadam Latvijas Republikā cits citu nomainīja seši Lielbritānijas diplomātiskās misijas vadītāji ( E.Wilton, J.Vaughan, J.Addison, H.Knatchbull–Hugessen, Sir E.Monson and C.W.Orde ). 1940.gadā misija pārtrauca darbu, apliecinot Lielbritānijas atteikšanos atzīt padomju varas veikto Latvijas okupāciju. Pēc diplomātisko attiecību atjaunošanas, Latvijai 1991.gadā atgūstot neatkarību, Latvijā ir bijuši trīs Lielbritānijas vēstnieki (Ričards Semjuels, Ričards Ralfs un tagadējais vēstnieks Nikolass Džerolds).

Lielbritānijas vēstniecība

Attēlā: Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs

(pa labi) un Lielbritānijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Nikolass Džerolds pie piemiņas plāksnes Lielbritānijas vēstniecībā

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!