• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Ņujorkā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2011., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236436

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Nosodot Afganistānas bijušā prezidenta nogalināšanu

Vēl šajā numurā

22.09.2011., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Ņujorkā

20.septembrī Ņujorkā Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar Indonēzijas ārlietu ministru Marti M.Natalegavu. Indonēzijas ārlietu ministrs pauda prieku par Latvijas un Indonēzijas starpvalstu kontaktu attīstību – šī ir jau otrā tikšanās ar Ģ.V.Kristovski, pirmā notika 6.jūnijā Budapeštā 10.Eiropas–Āzijas samita (ASEM) laikā. Tas uzskatāmi demonstrē abu valstu ieinteresētību tālākā sadarbības paplašināšanā, teica Indonēzijas ārlietu dienesta vadītājs. M.M.Natalegava ielūdza Latvijas ārlietu ministru apmeklēt Indonēziju.

Ģ.V.Kristovskis atzinīgi novērtēja abu valstu ciešo sadarbību un ekonomiskās sadarbības kontekstā akcentēja Latvijas Ārlietu ministrijas šā gada 7.jūnijā, organizēto biznesa semināru “Entering South–East Asia” (Ieejot Dienvidaustrumāzijā), kurā tika apspriestas Latvijas un Indonēzijas uzņēmēju sadarbības iespējas. Abi ministri bija vienisprātis, ka nepieciešams turpināt ekonomisko un tirdzniecības kontaktu attīstību.

Indonēzijas ārlietu ministrs norādīja, ka svarīga loma būs nozīmīgu divpusējo līgumu “Par izvairīšanos no dubultās nodokļu aplikšanas”, “Par sadarbību gaisa satiksmes jomā” un “Par sadarbību kultūras jomā” noslēgšanai.

Latvija un Indonēzija ir aktīvas arī citās sadarbības jomās. 26.aprīlī notika jau trešais Latvijas–Indonēzijas akadēmisko aprindu pārstāvju seminārs, kurā tika apspriesta sadarbība izglītībā un Dienvidaustrumāzijas Nāciju Asociācijas (ASEN) valstu integrācijas perspektīvas. M.M.Natalegava interesējās arī par politiskā dialoga ar Latviju tālāku attīstību – šeit pozitīvu impulsu dos 24.novembrī plānotās abu valstu ārlietu ministriju konsultācijas.

Ministri apmainījās viedokļiem par norisēm arābu reģiona valstīs un Tuvajos Austrumos. Abi ministri pauda cerību, ka ANO Ģenerālās asamblejas 66.sesija pavirzīs tuvāk Tuvo Austrumu konflikta noregulējumu, un uzsvēra nepieciešamību iesaistītajām pusēm turpināt sarunas, lai panāktu divu valstu risinājumu.

Latvijas un Indonēzijas ārlietu ministri vienojās par ciešāku sadarbību ANO un citās starptautiskajās organizācijās, arī par savstarpēju balsu apmaiņu starptautisko organizāciju amatpersonu vēlēšanās.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!