• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 13. aprīļa protokola izraksts Nr. 21 "Ministru kabineta sēdes protokola Nr.21 izraksts". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.1999., Nr. 116/118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23646

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.139

Noteikumi par valsts nodevu par vīzu un uzturēšanās atļauju izsniegšanu

Vēl šajā numurā

16.04.1999., Nr. 116/118

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokola izraksts

Numurs: 21

Pieņemts: 13.04.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.21 izraksts

Rīgā 1999.gada 13.aprīlī

13.§

Par Saeimas Lattelekom parlamentārās izmeklēšanas komisijas starpziņojumu par tarifu politikas analīzi un Telekomunikāciju tarifu padomes pilnvaroto pārstāvju rīcības atbilstību likuma "Par telekomunikācijām" prasībām

Apspriešanā piedalījās: A.Gorbunovs, Ģ.V.Kristovskis, V.Birkavs, I.Godmanis, G.Krasts, G.Strautmanis, I.Vaidere, P.Salkazanovs, I.Labucka, A.Kveska, K.Pētersone, R.Jonītis, V.Krištopans.

1. Pieņemt zināšanai Ministru prezidenta biedra, satiksmes ministra A.Gorbunova sniegto informāciju.

2. Ekonomikas ministrijai:

2.1. sagatavot priekšlikumus par grozījumiem jumta līguma nosacījumos starp Latvijas Republiku, SIA "Lattelekom" un akciju sabiedrību "Tilts Communication" atbilstoši likuma "Par telekomunikācijām" 11.panta prasībām;

2.2. pēc tam, kad sarunās tiks panākta galīgā vienošanās, attiecīgi informēt Ministru kabinetu.

3. Ja akciju sabiedrība "Tilts Communication" nepiekrīt jumta līguma izmaiņām vai to nav iespējams izdarīt viena mēneša laikā, Satiksmes ministrijai noteiktā kārtībā iesniegt grozījumus likumā "Par telekomunikācijām", kuros paredzēt svītrot 11.panta pirmo un trešo daļu.

4. Telekomunikāciju tarifu padomei līdz š.g. 1.maijam:

4.1. noteikt kārtību, kādā abonenti ir tiesīgi pieprasīt kompensāciju no telekomunikāciju organizācijas, ja pakalpojumi neatbilst kvalitātes prasībām;

4.2. izskatīt SIA "Lattelekom" priekšlikumu par telekomunikāciju pakalpojumu tarifu izmaiņām un to spēkā stāšanās termiņu.

5. Satiksmes ministrijai līdz š.g. 1.jūnijam noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā jaunu likumprojektu "Par telekomunikācijām".

6. Ekonomikas ministrijai līdz š.g. 1.maijam noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu "Par regulatoriem".

7. Līdz minēto likumprojektu pieņemšanai atzīt par lietderīgu atlikt jautājuma par Telekomunikāciju tarifu padomes locekļiem izskatīšanu.

8. Ministru prezidenta biedram, satiksmes ministram A.Gorbunovam kopīgi ar tieslietu ministri I.Labucku, pamatojoties uz ministriju iesniegtajiem atzinumiem un sēdē izteiktajiem priekšlikumiem, noformēt Ministru kabineta vērtējumu par Saeimas Lattelekom parlamentārās izmeklēšanas komisijas starpziņojumu un iesniegt to komisijai.

15.§

Par grozījumiem likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)"

Apspriešanā piedalījās: A.Gulbis, I.Godmanis, V.Balodis, N.Popens, V.Birkavs, P.Salkazanovs, I.Pilvere, A.Poča, R.Jurdžs, R.Zīle, G.Krasts, P.Elferts, G.Kozinda, A.Šlesers, V.Krištopans.

1. Pieņemt zināšanai sniegto informāciju.

2. Akceptēt priekšlikumus likumprojektam "Par grozījumiem likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)"" un neparedzēt tarifu paaugstināšanu margarīnam un tabaku saturošām cigaretēm, bet rotaļlietām, spēlēm, to daļām un piederumiem (preces kods 9504) paredzēt likmi 20 procentu un 9 procenti.

3. Ekonomikas ministrijai sagatavot un iesniegt priekšlikumus likumprojekta trešajam lasījumam Saeimā.

4. Pieņemt zināšanai, ka zemkopības ministram P.Salkazanovam ir atšķirīgs viedoklis šajā jautājumā.

25.§

Par Kosovas patvēruma meklētāju uzņemšanu un pagaidu izvietošanu Latvijā

Apspriešanā piedalījās: V.Birkavs, R.Jurdžs, Ģ.V.Kristovskis, A.Kveska, V.Krištopans.

1. Pieņemt zināšanai ārlietu ministra V.Birkava sniegto informāciju.

2. Lai risinātu jautājumus, kas saistīti ar Kosovas patvēruma meklētāju uzņemšanu un pagaidu izvietošanu Latvijā, Iekšlietu ministrijai precizēt patvēruma meklētāju skaitu, kurus iespējams izvietot patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā "Mucenieki" (valsts budžeta līdzekļu ievaros).

3. Ārlietu ministrijai informēt starptautiskās organizācijas par Latvijas gatavību nodrošināt attiecīgā skaita patvēruma meklētāju uzņemšanu un pagaidu izvietošanu Latvijā.

4. Iekšlietu ministrijai, ja nepieciešams, nodrošināt patvēruma meklētāju pagaidu izvietošanu.

5. Aizsardzības ministrijai vest sarunas ar NATO AFOR štābu par Latvijas militārās (mediķu) vienības piedalīšanos NATO humānajā misijā.

26.§

Par nacionālās likumdošanas atbilstības Eiropas Savienības prasībām izvērtēšanas otrā posma rezultātiem brīvas preču kustības jomā

Apspriešanā piedalījās: V.Birkavs, I.Godmanis, G.Krasts, L.Stelpe, P.Salkazanovs, E.Stiprais, V.Krištopans.

1. Pieņemt zināšanai sniegto informāciju.

2. Ekonomikas ministrijai sagatavot un līdz 1999.gada 27.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā tirdzniecības tehnisko barjeru jomā (Romas līguma 30., 31., 32., 33., 34., 35. un 36.pants), lai novērstu norādītos trūkumus, kā arī norādīt tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus.

3. Zemkopības ministrijai sagatavot un līdz 1999.gada 27.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā veterinārās medicīnas preparātu jomā, lai novērstu norādītos trūkumus, kā arī norādīt tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus.

4. Satiksmes ministrijai kopīgi ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju sagatavot un līdz 1999.gada 27.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā atpūtas kuģu jomā, lai novērstu norādītos trūkumus, kā arī norādīt tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus.

5. Labklājības ministrijai sagatavot un līdz 1999.gada 27.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami, lai nodrošinātu nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanai nepieciešamo nacionālo likumdošanas aktu tulkošanu angļu valodā, kā arī norādīt tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus.

6. Finansu ministrijai sagatavot un līdz 1999.gada 27.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas pilnveidošanai valsts un pašvaldību pasūtījumu jomā un jau izstrādātās nacionālās likumdošanas pilnīgas ieviešanas nodrošināšanā, kā arī norādīt tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus.

 

Ministru prezidents V.Krištopans

Valsts kancelejas direktors A.Vītols

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!