• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un tiekoties ar Horvātijas un Kataras prezidentiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2011., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236544

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un uzrunājot ANO Ģenerālās asamblejas 66.sesijas delegātus

Vēl šajā numurā

23.09.2011., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un tiekoties ar Horvātijas un Kataras prezidentiem


Foto: VPK

 

Valsts prezidents Andris Bērziņš darba vizītes laikā ASV plānojis vairākas divpusējās tikšanās ar valstu vadītājiem, no kurām pirmā notika 21.septembrī ar Kataras Valsts emīru Hamadu bin Halīfu Al Tanī (attēlā pa kreisi).

Sarunas gaitā emīrs apliecināja Kataras interesi investēt Latvijas ekonomikā un izteica ierosinājumu veidot abu valstu starpvaldību komisiju, lai apspriestu iespējamos abpusēji izdevīgus sadarbības modeļus un konkretizētu nozares, kurās Katara varētu investēt. Valsts prezidents A.Bērziņš pauda viennozīmīgu atbalstu šādam priekšlikumam un solīja Latvijas sadarbību tā virzīšanā.

Sarunas gaitā Valsts prezidents iepazīstināja Kataras emīru ar ekonomisko un politisko situāciju Latvijā, akcentējot valsts spēju veiksmīgi pārvarēt krīzi un nepieciešamību nodrošināt attīstību ekonomikā, kas arī pilnībā saskan ar ārvalstu investīciju piesaistes veicināšanu un nepieciešamību.

Patlaban Latvijai un Katarai nav ekonomiskās sadarbības ne eksportā, ne importā. Kataras investīciju galvenā joma pasaules ekonomikā ir saistīta ar nekustamajiem īpašumiem, bankām un ķīmijas industriju. Kataras lielākās investīcijas Eiropā ir “Volkswagen”, “Barclays”, “Lagardere” un “Sainsbury’s”.

21.septembrī, A.Bērziņam tiekoties ar Horvātijas prezidentu Ivo Josipoviču (attēlā pa labi), abi prezidenti atzina, ka Latvijas un Horvātijas divpusējās attiecības ir labas un dinamiskas, kā arī to, ka abām valstīm ir aktīvs politiskais dialogs un laba sadarbība parlamentārā līmenī.

Valsts prezidents apsveica Horvātijas prezidentu ar Eiropas Savienības pievienošanās sarunu noslēgšanu šā gada jūnijā un pauda atbalstu asociētās dalībvalsts līguma noslēgšanai līdz gada beigām, kā arī izteica cerību, ka ratifikācijas process norisināsies bez šķēršļiem.

A.Bērziņš uzaicināja Horvātijas prezidentu Ivo Josipoviču nākamajā gadā apmeklēt Latviju valstsvizītē.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!