• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mājas (istabas) dzīvnieku reģistrāciju vienotā datubāzē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2011., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236557

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par pārtikas izdalīšanas trūcīgajiem programmas finansēšanu

Vēl šajā numurā

23.09.2011., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par mājas (istabas) dzīvnieku reģistrāciju vienotā datubāzē

No 1.jūlija iedzīvotājiem ir iespēja reģistrēt savu mājas mīluli vienotā valsts datubāzē, ko uztur valsts aģentūrā “Lauksaimniecības datu centrs” (LDC) atbilstoši Ministru kabineta 2011.gada 21.jūnija noteikumiem Nr.491 “Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība”. Datubāzē var reģistrēt trīs veidu mājas (istabas) dzīvniekus – suņus, kaķus un mājas (istabas) seskus.

Zemkopības ministrija aicina iedzīvotājus reģistrēt savus mājas mīluļus, jo tas nodrošina dzīvnieku uzskaiti un dzīvnieka izsekojamību valstī – pazudis dzīvnieks ir vieglāk atrodams un iespējami īsā laikā atgriežas mājās. Dzīvnieka īpašnieks tāpat var pieteikt sava dzīvnieka pazušanu, jo datubāze nodrošina informācijas uzskaiti arī par pazaudētiem un atrastiem dzīvniekiem.

Līdz 2012.gada 1.janvārim mājas (istabas) dzīvniekus ir iespējams reģistrēt Rīgā – valsts aģentūrā “Lauksaimniecības datu centrs”, Republikas laukumā 2, vai arī LDC reģionālajās nodaļās. Savukārt no 2012.gada 1.janvāra dzīvniekus varēs reģistrēt ne tikai LDC, bet arī pie praktizējoša veterinārārsta vai vietējās pašvaldības darbinieka.

Lai veiktu reģistrāciju, jāaizpilda veidlapa, kas atrodama LDC interneta mājaslapas www.ldc.gov.lv sadaļā “Veidlapas un iesniegumi”. Pirms reģistrācijas dzīvniekam ir jābūt implantētai mikroshēmai jeb mikročipam, kā arī jābūt mājas (istabas) dzīvnieka pasei. Mājas (istabas) dzīvnieka reģistrācija datubāzē ir maksas pakalpojums, kas saskaņā ar noteikto cenrādi ir 5 lati.

Ja mājas (istabas) dzīvniekam nav implantēta mikroshēma, dzīvnieka īpašniekam jādodas pie praktizējoša veterinārārsta, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu, mājas (istabas) dzīvnieka pasi vai vakcinācijas apliecību. Ja īpašniekam nav mājas (istabas) dzīvnieka pases vai vakcinācijas apliecības, to var saņemt pie praktizējoša veterinārārsta. Savukārt, ja mājas (istabas) dzīvniekam ir vakcinācijas apliecība, tad tā jānomaina pret mājas (istabas) dzīvnieka pasi.

Veterinārārsts dzīvniekam ievadīs mikroshēmu kreisajā pusē kakla apvidū. Mikroshēmas numurs tiks ielīmēts vai arī ierakstīts dzīvnieka pasē un mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas veidlapā.

Dzīvnieka īpašniekam jāaizpilda veidlapas A daļa, savukārt praktizējošam veterinārārstam – veidlapas B daļa. Aizpildītās veidlapas A un B daļas 30 dienu laikā dzīvnieka īpašniekam jāiesniedz LDC. Ja ir veikts maksājums pirms reģistrācijas, datu centrā jāuzrāda maksājumu apliecinošs dokuments. Savukārt, ja maksājums par reģistrāciju nav veikts, to iespējams izdarīt uz vietas datu centrā.

Ja mājas (istabas) dzīvniekam ir jau implantēta mikroshēma, dzīvnieka īpašniekam tāpat ir jāierodas datu centrā un jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, mājas (istabas) dzīvnieku pase, kā arī jāiesniedz mājas (istabas) dzīvnieka reģistrācijas veidlapa ar aizpildītu veidlapas A daļu. Tāpat arī jāuzrāda maksājumu apliecinošs dokuments, ja ir veikts maksājums pirms reģistrācijas. Iemaksu var veikt arī uz vietas datu centrā.

Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība paredz, ka līdz 2012.gada 1.jūlijam visiem suņiem, kas piedalās izstādēs vai uz laiku tiek izvesti ārpus valsts, ir jābūt implantētai mikroshēmai un tiem jābūt reģistrētiem datubāzē. Tāpat arī visiem suņiem, kas sešu mēnešu vecumu sasniegs līdz 2016.gada 1.jūlijam, ir jābūt implantētai mikroshēmai un tiem jābūt reģistrētiem datubāzē. Savukārt kaķiem un mājas (istabas) seskiem mikroshēmas implantācija un reģistrācija datubāzē ir brīvprātīga. Sākot ar 2016.gada 1.jūliju, datubāzē tiks ievadīta informācija par mājas (istabas) dzīvnieka vakcināciju pret trakumsērgu.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!