• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2011.gada 22.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2011., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236558

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 20.septembrī

Vēl šajā numurā

23.09.2011., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2011.gada 22.septembrī

MK: Par trim scenārijiem “airBaltic” situācijas risināšanai

22.septembrī valdība ārkārtas sēdē nolēma strādāt pie trim tālākās rīcības scenārijiem – pie proporcionālas “airBaltic” pamatkapitāla palielināšanas, piedaloties abiem akcionāriem, valsts īpašumā esošo “airBaltic” kapitāldaļu pārdošanas investoram, kā arī jaunas nacionālās aviokompānijas dibināšanas.

Lai varētu īstenot pirmo scenāriju, “Baltijas Aviācijas sistēmām” (BAS) nekavējoties jāizpilda visas valdības noteiktās prasības, tostarp arī jāiesniedz apliecinājums, ka BAS patiesā labuma guvēju rīcībā ir pietiekami resursi, ko ieguldīt “airBaltic” kopā ar valsts ieguldījumu.

Konceptuālu atbalstu šim scenārijam valdība paudusi jau 23.augustā, taču šajā laikā BAS, neskatoties uz publiski pausto piekrišanu, nav spējusi izpildīt valdības prasības.

Savukārt, lai varētu īstenot otro scenāriju, būtiski ir panākt vienošanos par valdībai pieņemamiem tās īpašumā esošo “airBaltic” kapitāldaļu pārdošanas nosacījumiem. Sarunas ar BAS par šo divu scenāriju īstenošanas iespējām organizē valdības konsultants “Prudentia”.

Lai izpētītu trešā scenārija īstenošanas iespējas, valdība 22.septembrī lēma piesaistīt starptautiski atzītus aviācijas ekspertus, kas sniegs konsultācijas par jaunas aviokompānijas izveides juridiskajām, finansiālajām un tehniskajām sekām.

Mārtiņš Panke, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!