• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas finanšu ministra vizīti Āzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2011., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236562

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbības padziļināšanu ar ANO cilvēktiesību ekspertiem

Vēl šajā numurā

23.09.2011., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas finanšu ministra vizīti Āzijā

No 12. līdz 16.septembrim finanšu ministrs Andris Vilks un Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš darba vizītē apmeklēja Singapūru un Honkongu. Vizītes laikā Latvijas pārstāvji piedalījās Āzijas investoru un aizņēmēju konferencē, kā arī tikās ar aktīvākajiem reģiona investoriem un informēja viņus par Latvijas politisko, ekonomisko un finanšu situāciju, tādējādi rosinot viņu interesi par Latvijas eiroobligāciju iegādi nākotnē.

Ņemot vērā Latvijas salīdzinoši nelielo atpazīstamību šajā reģionā, Āzijas investori pauda gandarījumu par iespēju personīgi tikties ar Latvijas amatpersonām un atzinīgi novērtēja mūsu valsts paveikto ekonomiskās un finanšu situācijas stabilizācijā. Viņi norādīja, ka Latviju var uzskatīt par labu piemēru citām Eiropas Savienības valstīm, kas piedzīvojušas vai joprojām piedzīvo līdzīgus izaicinājumus.

“Investori vairākkārt uzsvēra ieinteresētību arī turpmāk uzturēt aktīvu komunikāciju ar Latvijas pārstāvjiem – tas sekmētu atbilstošu lēmumu pieņemšanu par viņu pārvaldībā esošo līdzekļu ieguldīšanu Latvijā, piemēram, valsts emitētajos vērtspapīros,” norāda A.Vilks.

“Vizīte šajās divās Āzijas valstīs uzskatāma par veiksmīgu, jo sasniegts sākotnēji izvirzītais mērķis un nodibināti pirmie kontakti. Tikšanās laikā novērotā investoru interese rada labus priekšnoteikumus Latvijai aktīvi organizēt un paplašināt turpmāko komunikāciju, lai palielinātu kopējo Āzijas investoru dalību jaunu Latvijas vērtspapīru emisijas piedāvājumos,” atzina ministrs.

Latvijas pārstāvju vizīte Singapūrā un Honkongā ir daļa no valsts vērtspapīru investoru bāzes diversifikācijas pasākumiem, kas īstenota saskaņā ar Latvijas Valsts parāda vadības stratēģiju un Resursu piesaistīšanas pasākumu plānu 2011.–2015.gadam.

Aiga Aizpuriete, finanšu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!