• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par mērķdotāciju aprēķinu pedagogu atalgojumam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2011., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ANO Cilvēktiesību padome: Par cilvēktiesību situācijas izvērtēšanu Latvijā

Vēl šajā numurā

27.09.2011., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par mērķdotāciju aprēķinu pedagogu atalgojumam

Mērķdotācijas aprēķins pašvaldībām pedagogu atalgojumam un speciālo izglītības iestāžu uzturēšanas izdevumiem tiek veikts, pamatojoties uz pašvaldību ievadīto un apstiprināto informāciju Valsts izglītības informācijas sistēmā (VIIS) – skolēnu skaitu izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotajām mācību programmām, kā arī Ministru kabineta noteikumos paredzētajiem koeficientiem.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) norāda, ka mācību gads un finanšu gads ir atšķirīgi periodi, līdz ar to finansējumu 2011.gada septembrim–decembrim ir iespējams aprēķināt tikai tad, kad skolas un pašvaldības iesniegušas un apstiprinājušas informāciju par skolēnu skaitu jaunajā mācību gadā, kas atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem jāievada septembra sākumā noteiktajos datumos.

IZM var veikt aprēķinus tikai pēc tam, kad visas pašvaldības ievadījušas informāciju. Aprēķinu rezultātā secināts, ka šajā mācību gadā, salīdzinot ar iepriekšējo mācību gadu, ir pieaudzis padziļināto izglītības programmu skaits (kurām atbilstoši noteikumiem piemēro koeficientu 1,3), pieaudzis skolēnu ar īpašām vajadzībām skaits, kuri integrēti vispārējās izglītības iestādēs (piemēro koeficientu 1,6), palielinājies to pašvaldību skaits, kurām piemēro blīvuma koeficientu 1,3, kā arī speciālajās izglītības iestādēs pedagogu slodzes tarificētas par 315 likmēm vairāk nekā iepriekšējā mācību gadā, kaut gan skolēnu skaits speciālajās izglītības iestādēs samazinājies par 1227 bērniem (papildu 478 000 latu).

Ar 2011.gada 1.septembri darbu sākušas divas jaunas pirmsskolas izglītības iestādes bērniem ar speciālām vajadzībām, kurām esošā budžeta ietvaros tiek nodrošināti uzturēšanas līdzekļi un pedagogu darba samaksa.

23.septembrī IZM sasauca ārkārtas sēdi izveidotajai komisijai, kurā darbojas pārstāvji no IZM, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības un Latvijas izglītības vadītāju asociācijas, lai apstiprinātu mērķdotācijas sadalījumu pašvaldību izglītības iestādēs nodarbināto pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām šā gada četriem mēnešiem atbilstoši VIIS pašreizējiem datiem. IZM sagatavoto rīkojuma projektu par mērķdotācijas sadali valdībā plānots apstiprināt 27.septembrī.

Šonedēļ visām pašvaldībām tiks nosūtīta informācija par mērķdotācijas apmēru, kā arī pārskaitīts septembrim nepieciešamais finansējums pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām. Septembra sākumā IZM republikas pilsētu/novadu kontos pārskaitīja daļu no septembrim nepieciešamā finansējuma pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām. Pārskaitījuma apmērs atbilst 1/3 daļai no iepriekš apstiprinātās mērķdotācijas apmēra vienam mēnesim. Finansējuma apjoms, kas seko skolēnam attiecīgā izglītības pakāpē un programmas veidā, 2011./2012.mācību gadā nesamazinās.

No 2011.gada 1.septembra nav izmaiņu saistībā ar pedagogu atalgojumu un aprēķina metodika nav mainīta. Dotācijas pašvaldības izglītības iestāžu un privāto izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai tiek aprēķinātas un sadalītas pēc vienotiem principiem, ņemot vērā skolēnu skaitu izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotās mācību programmas, kur vienādas pieejas nodrošināšanai privātās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai papildus tika novirzīti 300 000 latu šā gada četriem mēnešiem.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!