• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 26. septembra rīkojums Nr. 483 "Par Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu finansējuma pārdali un nepieciešamo papildu finansējumu 2011.gadā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2011., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236751

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.484

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 20.septembra rīkojumā Nr.561 "Par Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja budžeta apstiprināšanu"

Vēl šajā numurā

28.09.2011., Nr. 153

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 483

Pieņemts: 26.09.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.483

Rīgā 2011.gada 26.septembrī (prot. Nr.52 28.§)

Par Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu finansējuma pārdali un nepieciešamo papildu finansējumu 2011.gadā

1. Atbalstīt papildu finansējuma piešķiršanu 2011.gadā ne vairāk kā 6 898 194 latu apmērā, lai ieviestu Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumus "Garantētā minimālā ienākuma pabalsta palielināšana un valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 50 % no izlietotajiem līdzekļiem GMI pabalstam", "Dzīvokļa pabalsta izmaksas nodrošināšana (valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 20 % no to izlietotajiem līdzekļiem dzīvokļa pabalstam)" un "Līdzekļi zaudējumu kompensēšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par valsts noteiktajiem braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā".

2. Pārdalīt finansējumu:

2.1. no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas budžeta programmas 29.00.00 "Sociālās drošības tīkla pasākumu īstenošana" 342 161 lata apmērā uz Labklājības ministrijas budžeta apakšprogrammu 05.65.00 "Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošana" pasākuma "Garantētā minimālā ienākuma pabalsta palielināšana un valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 50 % no izlietotajiem līdzekļiem GMI pabalstam" īstenošanai;

2.2. no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta apakšprogrammas 42.04.00 "Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošana – pirmsskolas un sākumskolas mācību satura pilnveide" 75 835 latu apmērā uz Labklājības ministrijas budžeta apakšprogrammu 05.65.00 "Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošana" pasākuma "Garantētā minimālā ienākuma pabalsta palielināšana un valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 50 % no izlietotajiem līdzekļiem GMI pabalstam" īstenošanai.

3. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, Labklājības ministrijai un Izglītības un zinātnes ministrijai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sagatavot un piecu darbdienu laikā pēc šā rīkojuma spēkā stāšanās iesniegt Finanšu ministrijā pieprasījumu apropriācijas pārdalei atbilstoši šā rīkojuma 2.1. un 2.2.apakšpunktam.

4. Finanšu ministram normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informēt:

4.1. Saeimu par apropriācijas pārdali starp Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Labklājības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju un Labklājības ministriju un pēc Saeimas atļaujas saņemšanas veikt apropriācijas pārdali;

4.2. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju par apropriācijas palielināšanu valsts budžeta programmā 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", lai nodrošinātu līdzekļu piešķiršanu:

4.2.1. Labklājības ministrijai labklājības jomas pasākumu "Garantētā minimālā ienākuma pabalsta palielināšana un valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 50 % no izlietotajiem līdzekļiem GMI pabalstam" un "Dzīvokļa pabalsta izmaksas nodrošināšana (valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 20 % no to izlietotajiem līdzekļiem dzīvokļa pabalstam)" īstenošanai 4 285 594 latu apmērā, tai skaitā garantētā minimālā ienākuma pabalstam 2 510 106 latu apmērā un dzīvokļa pabalstam 1 775 488 latu apmērā;

4.2.2. Satiksmes ministrijai satiksmes jomas pasākumu īstenošanai 2 194 604 latu apmērā, tai skaitā līdzekļus zaudējumu kompensēšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par valsts noteiktajiem braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā 1 898 507 latu apmērā un līdzekļus zaudējumu kompensēšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par invalīdu pārvadāšanu republikas pilsētās 296 097 latu apmērā.

5. Ja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija neiebilst pret apropriācijas palielināšanu, Finanšu ministrijai:

5.1. palielināt likumā "Par valsts budžetu 2011.gadam" noteikto apropriāciju 74.resora "Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums" programmā 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" par 6 480 198 latiem;

5.2. no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt Satiksmes ministrijai 1 024 772 latus, lai nodrošinātu zaudējumu kompensēšanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par valsts noteiktajiem braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā 2011.gada pirmajā pusē.

6. Satiksmes ministrijai atbilstoši pārvadātāju iesniegtajai informācijai par faktiskajiem zaudējumiem 2011.gada otrajā pusē, ņemot vērā uzskaitītos datus par pārvadātajiem pasažieriem, kuri saņēmuši braukšanas maksas atvieglojumus, iesniegt Finanšu ministrijā pieprasījumu par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas  02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", nepārsniedzot atlikušos 1 169 832 latus no šā rīkojuma 4.2.2.apakšpunktā norādītā apropriācijas palielinājuma.

7. Labklājības ministrijai atbilstoši informācijai, kas pārskata periodā iekļauta Valsts kases valsts un pašvaldību budžeta pārskatu informācijas sistēmā un pašvaldību iesniegtajos pieprasījumos par šajā rīkojumā minēto labklājības jomas pasākumu īstenošanai izlietotajiem līdzekļiem, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sagatavot un iesniegt Finanšu ministrijā pieprasījumu par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" pārskaitīšanai pašvaldībām, nepārsniedzot šā rīkojuma 4.2.1.apakšpunktā noteikto apropriācijas palielinājumu.

8. Finanšu ministrijai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sagatavot rīkojuma projektu par līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem":

8.1. atbilstoši Satiksmes ministrijas pieprasītajam papildu līdzekļu apmēram, lai nodrošinātu zaudējumu kompensēšanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par valsts noteiktajiem braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā 2011.gada otrajā pusē;

8.2. atbilstoši Labklājības ministrijas pieprasītajam papildu līdzekļu apmēram, lai nodrošinātu valsts budžeta līdzekļu pārskaitīšanu pašvaldībām.

9. Labklājības ministrijai sadarbībā ar Finanšu ministriju informēt Starptautisko Valūtas fondu, Eiropas Komisiju un Pasaules Banku par apropriācijas palielinājumu Sociālās drošības tīkla pasākumu ieviešanai.

10. Labklājības ministrijai pēc finansējuma piešķiršanas Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumiem "Garantētā minimālā ienākuma pabalsta palielināšana un valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 50 % no izlietotajiem līdzekļiem GMI pabalstam", "Dzīvokļa pabalsta izmaksas nodrošināšana (valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 20 % no to izlietotajiem līdzekļiem dzīvokļa pabalstam)" un "Līdzekļi zaudējumu kompensēšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par valsts noteiktajiem braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā" attiecīgi precizēt Sociālās drošības tīkla stratēģiju un iesniegt to Valsts kancelejā.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Labklājības ministre I.Jurševska

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!