• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties PBLA valdes sēdē Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2011., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236886

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.09.2011., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties PBLA valdes sēdē Rīgā

No 28. līdz 30.septembrim Rīgā, Mazajā ģildē, notiek gadskārtējā Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes sēde, kuras atklāšanā vakar, 28.septembrī, kopā ar apvienības valdes priekšsēdi (kopš 2011.gada jūlija) Intu Rupneru piedalījās un teica uzrunu arī Valsts prezidents Andris Bērziņš, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (attēlā) un ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis Foto: VPK

 

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, piedaloties Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) ikgadējā valdes sēdē savā uzrunā uzsvēra mūsdienu pasaules dinamisko procesu ietekmi uz Latviju, kuru ietvarā jāvērtē un jāplāno valsts nākotne.

"Tagad un arī turpmāk garantija tam, ka mūsdienu globālos izaicinājumus un riskus ir iespējams sekmīgi prognozēt un pārvaldīt, ir Latvijas dalība ES un NATO. Savukārt ASV ir un arī tālākas nākotnes skatījumā būs Latvijas stratēģiskais partneris. Vērtējot mūsu valsts attīstību, uzskatu, ka tā veidojama Baltijas jūras reģiona kopējās tuvināšanās kontekstā, jo tieši šajā reģionā atrodas pasaules konkurētspējīgākās un ekonomiski veiksmīgākās valstis.

Mums arī jāapzinās, ka 21.gadsimta Latviju vairs nevar uzlūkot kā teritoriāli noslēgtu telpu. Latvija pastāv intensīvā pasaules apritē, apziņas telpā, kuru uztur paši latvieši, lai kur viņi dzīvotu. Latvija pastāv tajā dzīvajā saiknē, ko uzturam ar savu valsti un tautu, tā pastāv latviskās identitātes veidošanā," norādīja ārlietu ministrs.

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis pateicās Pasaules brīvo latviešu apvienībai un trimdas organizācijām, to vadībai un biedriem, kas daudzu gadu garumā uzturēja Latvijas valstiskumu un aktīvi iesaistījās ceļa bruģēšanā uz Latvijas dalību Eiropas Savienībā un NATO. Viņš arī norādīja, ka šogad ticis aizsākts kvalitatīvi jauns posms Ārlietu ministrijas (ĀM) sadarbībā ar PBLA – janvārī abas puses parakstīja sadarbības memorandu, kas ĀM un PBLA padara par priviliģētiem partneriem darbam ar latviešu diasporu visā pasaulē. Noslēgumam tuvojas stratēģiskā plāna sadarbībai ar tautiešiem ārzemēs izstrāde.

Tādējādi valdība ir parādījusi iniciatīvu un izpratni par nepieciešamību uzlabot sadarbību ar ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem, lai nodrošinātu viņu iesaistīšanu Latvijas attīstības pasākumos, kā arī veicinātu viņu atgriešanos Latvijā.

Šajā darbā kopā ar Ārlietu ministriju piedalās arī Kultūras ministrija un Izglītības un zinātnes ministrija.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

Vakar, 28.septembrī, Rīgā, Mazajā ģildē: Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes priekšsēdis Ints Rupners, Valsts prezidents Andris Bērziņš (otrajā rindā centrā) kopā ar PBLA valdes locekļiem Foto: VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!