• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības norēķinu centrs: Par ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2011., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236891

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

29.09.2011., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības norēķinu centrs: Par ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001

Iestājoties rudenim raksturīgajam vēsajam laikam, kas sev līdzi atnes dažādas saslimšanas, Veselības norēķinu centrs aicina iedzīvotājus rūpēties par savu veselību un sliktas pašsajūtas gadījumā meklēt ģimenes ārsta palīdzību. Lai saņemtu medicīniskus padomus ārpus ģimenes ārsta darba laika, iedzīvotāji nepieciešamības gadījumā var zvanīt uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001.

Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66016001 ir Veselības ministrijas un Veselības norēķinu centra organizēts medicīnisko konsultāciju tālrunis, lai nodrošinātu Latvijas iedzīvotājiem iespējas ārpus ģimenes ārstu darba laika saņemt medicīniskas konsultācijas un ieteikumus, kā rīkoties vienkāršu saslimšanu gadījumos (paaugstināta temperatūra, galvassāpes, sasitumi, slikta pašsajūta u.c.).

Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis sniedz konsultācijas par vienkāršām veselības problēmām, kuru risināšanai nav nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība. Medicīniskos padomus iedzīvotājiem sniedz pieredzējuši ģimenes ārsti un ārsta palīgi darba dienās no pulksten 18 līdz pulksten 8 no rīta, bet brīvdienās un svētku dienās visu diennakti. Ja ir noticis nelaimes gadījums, pēkšņi pasliktinājies veselības stāvoklis, apdraudot veselību vai dzīvību, iedzīvotājiem jāzvana ātrajai palīdzībai pa tālruni 113.

Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis darbību sāka 1.maijā, un kopumā palīdzība ir sniegta 7763 iedzīvotājiem, no kuriem medicīniskas konsultācijas bija nepieciešamas 7166 zvanītājiem.

Zvanot uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni augustā, iedzīvotāji lūguši medicīniskus padomus dažādās situācijās. Augustā Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis saņēma 1578 zvanus, no kuriem 1437 zvanītājiem bija nepieciešama medicīniska konsultācija.

Pārsvarā iedzīvotājiem bija nepieciešami ārstu padomi, kā rīkoties paaugstinātas temperatūras un saaukstēšanās gadījumā, paaugstināta asinsspiediena gadījumā, vēdera sāpju gadījumā, dažādu traumu un lūzumu gadījumos, saules (tajā skaitā solārija) apdegumu gadījumā, kukaiņu un dzīvnieku kodumu gadījumos, kā arī tika saņemti jautājumi par medikamentu lietošanu attiecīgajos saslimšanu gadījumos.

Medicīniskās konsultācijas bija nepieciešamas iedzīvotājiem no visas Latvijas. Zvani saņemti no Rīgas (59% no visiem saņemtajiem zvaniem), Rīgas rajona, Jelgavas, Jūrmalas, Daugavpils, Ogres, Liepājas, Bauskas, Ventspils, Salaspils, Cēsīm, Limbažiem un no citām pilsētām.

Toms Noviks, Veselības norēķinu centra sabiedrisko attiecību vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!