• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrijas 1994. gada 6. janvāra noteikumi "Par siltumapgādei piegādāto energoresursu parādu iekasēšanu un norakstīšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.1994., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237095

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

KONVENCIJA PAR PASAŽIERU UN BAGĀŽAS STARPTAUTISKO AUTOPĀRVADĀJUMU LĪGUMU (CVR) UN PARAKSTĪŠANAS PROTOKOLS

Vēl šajā numurā

15.01.1994., Nr. 5

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu ministrija

Veids: noteikumi

Pieņemts: 06.01.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrijas noteikumi

1994. gada 6. janvāri

Par siltumapgādei piegādāto energoresursu parādu iekasēšanu un norakstīšanu

Uzņēmumu debitoru parūdi, kuri at/.īti kā bankrotējušu uzņēmumu parādi vai kā debitoru parādi pēc noteiktā termiņa beigšanās, ir uzskatāmi par nesaņemamiem jeb bezcerīgiem, ja ir attiecīgs tiesas lēmums, kreditoru sapulces apstiprināts konkursa valdes lēmums vai arī citi attaisnojuma dokumenti, kuri apliecina, ka, neraugoties uz. visiem pasākumiem to atgūšanai, parādi ir vienpusēji dzēsti, neatzīti, nekad neliks atmaksāti.

Bezcerīgus debitoru parādus saskaņā ar uzņēmuma vadītāja lēmumu noraksta uz uzņēmuma saimnieciskās darbības rezultātiem. Zaudējumi, kas radusies no bezcerīgu parādu norakstīšanas, neliek ņemti vērā, nosakot ar nodokli apliekamo peļņu.

Energoapgādes un siltumapgādes uzņēmumiem saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem akliem nav tiesību pieņēmi lēmumu par uzņēmumu un organizāciju parāda norakstīšanu, kas radies šo uzņēmumu smagā finansiālā stāvokļa vai pārejošas maksātnespējas dēļ.

Uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību darbības izvērtēšanu veic komisija valsts īpašuma valsts ministra E.Krastiņa vadībā saskaņā ar MK 1993. gada 12. oktobra rīkojumu nr.59-r. kurai ir tiesības, attiecībā uz atsevišķiem valsts ekonomikai svarīgiem uzņēmumiem izvirzīt priekšlikumus par sanācijas pasākumiem.

Energoresursu piegādes uzņēmumam ir tiesības, slēdzot piegādes līgumus ar patērētājiem, noteikt atvieglotu režīmu maksas kārtošanai par 1992./1993. gada apkures sezonā iedzīvotāju siltumapgādei piegādāto gāzi un mazutu.

Valsts uzņēmumi "Latvenergo", "Latvijas gāze" un "Materiālās rezerves" jautājumus par iedzīvotāju siltumapgādei piegādāto energoresursu neapmaksāto parādu piedziņu no patērētājiem kārto Ministru kabineta 1993.gada 5.oktobra noteikumos nr.12 paredzētajā kārtībā. Prasību pieteikumus Saimnieciskajā tiesā iedzīvotāju siltumapgādes uzņēmumiem energopiegādātāji sniedz, ja nav saņemta šo uzņēmumu apņemšanās segt parādu savstarpēji pieņemamos termiņos ar attiecīgā rajona (pilsētas) garantiju par parāda samaksu.

Kamēr nav izskatītas iespējas savstarpēji vienoties par parādu nomaksu, Saimnieciskajā tiesā iesniegtie prasību pieteikumi pret iedzīvotāju siltumapgādes uzņēmumiem jāatsauc.

Finansu ministrijas valsts sekretāre VAndrējeva

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!