• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 1994. gada 15. februāra lēmums Nr. 6 "Par "Instrukcijas par pilsētu, rajonu un pagastu vēlēšanu komisiju izveidošanu" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.1994., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237102

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Saeimas paziņojums

Vēl šajā numurā

17.03.1994., Nr. 33

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 6

Pieņemts: 15.02.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Centrālā vēlēšanu komisija Lēmums Nr.6

Par "Instrukcijas par pilsētu, rajonu un pagastu vēlēšanu komisiju izveidošanu" apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt "Instrukciju par pilsētu, rajonu un pagastu vēlēšanu komisiju izveidošanu".

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A Kramiņš

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Dz.Ceihnere

Rīgā 1994.gada 15.februāri

INSTRUKCIJA
par pilsētu, rajonu un pagastu vēlēšanu komisiju izveidošanu

Apstiprināta Centrālās vēlēšanu komisijas
1994.gada 15.februāra sēdi

1. Saskaņā ar pilsētas domes, rajona padomes un pagasta padomes vēlēšanu likumu katrā pilsētā, rajonā un pagastā dome (padome) līdz 1994.gada 29.martam ievēlē attiecīgās pilsētas, rajona vai pagasta vēlēšanu komisiju.

Pilsētās, rajonos un pagastos, kuros nav domes (padomes), vēlēšanu komisijas ievēlē likumā noteiktajā kārtībā ieceltas pagaidu valdes.

2. Vēlēšanu komisijā iekļaujamas personas, kuras ir Latvijas Republikas pilsoņi un sasniegušas 18 gadu vecumu, kurām ir tiesības vēlēt (pilsētas domes, rajona padomes un pagasta padomes vēlēšanu likuma 5. un 6.pants) un kuras ir pierakstītas attiecīgās pil sētas, rajona vai pagasta administratīvajā teritorijā vai kurām šajā teritorijā atrodas likumā noteiktajā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums. Personas, kuras komisijas veidošanas laikā nav pierakstītas, var ievēlēt tās pašvaldības vēlēšanu komisijā, kuras administratīvajā teritorijā ir šīs personas pēdējā pieraksta vieta.

Viena un tā pati persona vienlaikus nedrīkst būt vairāku vēlēšanu komisiju locekle.

3. Tiesības izvirzīt un pieteikt savus pārstāvjus ievēlēšanai pilsētas, rajona vai pagasta vēlēšanu komisijā ir tādām politiskajām organizācijām vai to apvienībām, kas reģistrētas Tieslietu ministrijā, kā ari vēlētāju apvienībām.

Par vēlētāju apvienību, izvirzot pārstāvjus republikas pilsētas vai rajona vēlēšanu komisijā, uzskatāma vēlētāju grupa, kuras sastāvā ir ne mazāk kā 50 vēlētāju, bet, izvirzot pārstāvjus rajona pilsētas vai pagasta vēlēšanu komisijā, — ne mazāk kā 20 vēlētāju.

Katra politiskā organizācija vai politisko organizāciju apvienība, kā ari vēlētāju apvienība var izvirzīt un pieteikt vienu vai vairākus pārstāvjus.

4. Pieteikumā jānorāda vēlēšanu komisijas locekļa kandidāta vārds, uzvārds, personas kods, pieraksta vietas adrese, darbavieta un nodarbošanās.

Politiskās organizācijas vai politisko organizāciju apvienības pieteikumam jāpievieno izraksts no attiecīgā organizācijas vai apvienības lēmuma.

Vēlētāju apvienības pieteikums jāparaksta šīs instrukcijas 3.punkta otrajā daļā noteiktajam vēlētāju skaitam, un pieteikumā jānorāda katra iesniedzēja vārds, uzvārds, personas kods un pieraksta vietas adrese.

Pieteikumam pievienojams katra kandidāta rakstveida paziņojums, ka viņš piekrīt savas kandidatūras pieteikšanai.

5. Pieteikumi iesniedzami Rīgas Domē, attiecīgajā padomē vai pagaidu valdē līdz 1994.gada 21.martam. Ja nav pieteikti vismaz pieci kandidāti, Rīgas Dome, attiecīgā padome vai pagaidu valde var šo termiņu pagarināt līdz sesijai vai sēdei, kurā paredzēts izveidot vēlēšanu komisiju.

6. Pirms balsošanas par kandidātiem Rīgas Dome, pilsētas, rajona vai pagasta padome (pagaidu valde) nosaka vēlēšanu komisijas locekļu skaitu, kas nedrīkst būt mazāks par pieciem un lielāks par 15.

Balsošana par kandidātiem notiek kārtībā, kāda noteikta likumos par pašvaldībām. Par ievēlētiem uzskatāmi tie kandidāti, kuri saņēmuši visvairāk balsu, taču šis balsu skaits nedrīkst būt mazāks par to, kas nepieciešams lēmuma pieņemšanai.

Ja kāds vēlēšanu komisijas loceklis izbeidz darbību komisijā, Rīgas Dome, attiecīgā padome vai pagaidu valde var ievēlēt citu komisijas locekli šajā instrukcijā noteiktajā kārtībā.

7. Par pilsētas, rajona un pagasta vēlēšanu komisijas izveidošanu tiek pieņemts lēmums.

8. Lēmumu par vēlēšanu komisijas izveidošanu un informāciju par tās atrašanās vietu attiecīgā pašvaldība ne vēlāk kā septiņu dienu laikā publicē vietējā laikrakstā.

Par rajona pilsētu un pagastu vēlēšanu komisiju izveidošanu, to sastāvu, atrašanās vietas adresi, tālruņa numuru attiecīgā pašvaldība līdz 1994.gada 31 .martam paziņo rajona pašvaldībai, kura līdz 1994.gada l.aprīlim informē Centrālo vēlēšanu komisiju.

Republikas pilsētu pašvaldības par vēlēšanu komisiju izveidošanu, to sastāvu, atrašanās vietas adresi, tālruņa numuru līdz 1994.gada 1.aprīlim informē Centrālo vēlēšanu komisiju.

9. Ja pieteikto kandidātu skaits ir mazāks par pieciem vai citu iemeslu dēļ likumā noteiktajā termiņā nav izveidota vēlēšanu komisija, attiecīgā pašvaldība par to paziņo Centrālajai vēlēšanu komisijai. Šajā gadījumā Centrālā vēlēšanu komisija ieceļ attiecīgās pilsētas, rajona vai pagasta vēlēšanu komisiju.

Lēmumu par vēlēšanu komisijas izveidošanu Centrālā vēlēšanu komisija nosūta attiecīgajai pašvaldībai, kas minēto lēmumu un informāciju par vēlēšanu komisijas atrašanās vietu ne vēlāk kā septiņu dienu laikā publicē vietējā laikrakstā.

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Dz.Ceihnere

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!