• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Attīstības dienām 2011. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2011., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237217

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par rūpniecisko gāzu emisiju samazināšanu

Vēl šajā numurā

05.10.2011., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Attīstības dienām 2011

30.septembrī Polijas prezidentūras pārstāvis, valsts sekretāra vietnieks Kšištofs Stanovskis un ES attīstības komisārs Andris Piebalgs atklāja Eiropas Attīstības dienas, kas tiek rīkotas katru gadu. Šogad Eiropas Attīstības dienās galvenā uzmanība tiek pievērsta demokrātijai un attīstībai, ņemot vērā nesenos notikumus saistībā ar arābu valstu atmodas notikumiem un Eiropas Komisijas priekšlikumus par jaunu ES attīstības politiku.

Vizītes laikā Varšavā A.Piebalgs apstiprināja, ka konference tiks rīkota Varšavā 15.–16.decembrī. Eiropas Attīstības dienas, kas norisinās jau sesto gadu, ir kļuvušas par svarīgu notikumu starptautiskajā darba kārtībā attīstības jomā un nozīmīgu forumu politiskajām apspriedēm, kurās piedalās pašreizējie un bijušie valstu un valdību vadītāji no Eiropas un daudzām citām pasaules daļām, īpaši no Āfrikas, kā arī akadēmisko aprindu, plašsaziņas līdzekļu un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji.

Eiropas Attīstības dienu atklāšanā A.Piebalgs sacīja: “Notikumi Ziemeļāfrikā šogad apliecināja, ka ekonomiskā un sociālā attīstība ir nesaraujami saistīta ar demokrātisko attīstību. Eiropas Attīstības dienas būs nozīmīga iespēja pulcēt kopā vadošos dalībniekus attīstības jautājumos no visas pasaules, lai sniegtu ieguldījumu ES attīstības programmā un panāktu tās lielāku ietekmi. Šogad konference tiks rīkota Varšavā, un es būšu gandarīts pārrunāt Polijas pieredzi saistībā ar pāreju no autoritārā režīma uz demokrātisku sabiedrību ar brīvo tirgu. Šīs mācību stundas var būt ļoti lietderīgas citviet pasaulē.”

K.Stanovskis piebilda: “Mēs priecājamies, ka Eiropas Attīstības dienas tiek rīkotas Polijā, kur tika sākta tautas kustība “Solidaritāte”, kas pirms 22 gadiem deva impulsu pārveides procesam Centrāleiropā un Austrumeiropā. Fakts, ka Eiropas Attīstības dienas pirmo reizi tiek rīkotas šajā Eiropas daļā, sniedz mums iespēju apspriedēs par turpmāko sadarbību starptautiskās attīstības jautājumos mudināt piedalīties jaunus dalībniekus. Šajā atklātajā forumā mēs apspriedīsim daudzas problēmas, ar kādām šobrīd saskaras jaunattīstības valstis un visa starptautiskā sabiedrība.”

Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis un Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu divu dienu konferences atklāšanā uzstāsies ar galveno runu. Paredzams, ka runu teiks arī Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis un Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Ježijs Buzeks.

Pamatinformācija

Eiropas Attīstības dienas sāka atzīmēt 2006.gadā, radot iespēju galvenajiem dalībniekiem sanākt kopā un apspriest, kā atbalstu padarīt efektīvāku un kā virzīties uz priekšu, balstoties uz Eiropas sadarbību attīstības jomā. Piecās iepriekšējās konferencēs ir piedalījušies 36 valstu vadītāji, 60 valdību vadītāji vai ministri un 7 Nobela prēmijas laureāti. Pēdējā konferencē 2010.gadā Briselē piedalījās kopumā 5000 dalībnieku.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!