• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "airBaltic" turpmāko finansējumu un pārvaldību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2011., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237226

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 29.septembrī

Vēl šajā numurā

05.10.2011., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “airBaltic” turpmāko finansējumu un pārvaldību

3.oktobrī valdība ārkārtas sēdē akceptēja Satiksmes ministrijas sagatavoto vienošanos par “airBaltic” turpmāko finansējumu un pārvaldību, un tā tika parakstīta. Līdz ar vienošanās parakstīšanu valstij ir nodrošināta faktiskā kontrole pār uzņēmumu. Vienošanās parakstīta starp Latvijas Republiku satiksmes ministra personā, SIA “Baltijas aviācijas sistēmas” (BAS), AS “Latvijas Krājbanka”, “AB Bankas Snoras”, AKB “Investbank”, “Taurus Asset Management Fund Limited”, “Transatlantic Holdings Company S.A.” un SIA “KD Jet”.

Vienošanās paredz valsts proporcionālu līdzdalību “airBaltic” pamatkapitāla palielināšanā – valsts aizdevuma piešķiršanu “airBaltic” ne vēlāk kā līdz 2011.gada 14.oktobrim 16 miljonu latu apmērā, ja ir izpildīti vairāki priekšnosacījumi: atsaukts tiesiskās aizsardzības pieteikums Rīgas rajona tiesā; pilnībā dzēstas 59 110 akcijas, par ko lēmums pieņemts 2010.gada 30.aprīļa akcionāru sapulcē; jaunā redakcijā apstiprināti “airBaltic” statūti.

Vienošanās paredz izbeigt 2010.gada 30.aprīlī noslēgto konsolidēto akcionāru līgumu. Tiek ievēlēta jauna “airBaltic” padome ar pieredzi vadības un uzraudzības veikšanā pēc saimnieciskās darbības apmēra līdzīgās sabiedrībās.

Vienošanās paredz, ka no amata tiek atcelts līdzšinējais valdes loceklis B.Fliks un panākts, ka jaunā valde darbojas trīs cilvēku sastāvā. Preču zīme tiek atgriezta atpakaļ “airBaltic” un ieķīlāta par labu valstij, lai nodrošinātu valsts aizdevuma atmaksu.

Vienošanās paredz BAS finansējuma piešķiršanu 14 miljonu latu apmērā. Jākonsolidē “airBaltic” saistības pret BAS. Paredzēts konsolidēt “airBaltic” un BAS meitasuzņēmumus, atgriežot ārpakalpojumā nodotos pakalpojumus atpakaļ “airBaltic”.

Jāpilnveido korporatīvā struktūra un ieguldījumu īpašumu pārvaldība. Divu mēnešu laikā jāsagatavo “airBaltic” restrukturizācijas plāns un biznesa plāns.

3.oktobrī parakstītā vienošanās restrukturizācijas finansējuma jautājumā paredz: ja izpildīti visi līdzšinējie nosacījumi, tad tiek proporcionāli palielināts “airBaltic” pamatkapitāls, kur valsts daļa ir 57,6 miljoni latu.

Satiksmes ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!