• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 20. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.1999., Nr. 121/122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23725

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.148

Par darba grupu koncepcijas izstrādei

Vēl šajā numurā

21.04.1999., Nr. 121/122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 20. aprīļa sēdē

Akceptēts likumprojekts "Par 1976. gada konvenciju par atbildības ierobežošanu attiecībā uz jūras prasībām (LLMC 1976)".

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par Tukuma rajona Zantes pagasta un Kandavas novada administratīvo robežu grozīšanu".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Administratīvi teritoriālās reformas padomi". Par padomes priekšēdētāju apstiprināts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vents Balodis.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par 1954.gada 28.septembra Konvenciju par bezvalstnieka statusu". Konvencija ir uzskatāma par pamatdokumentu bezvalstnieka statusa starptautiski tiesiskajā regulējumā. Konvencijas mērķis ir garantēt personām, kurām nav nevienas valsts piederības saskaņā ar spēkā esošajiem valstu likumiem, iespēju baudīt visas starptautiski atzītās cilvēktiesības un pamatbrīvības.

Akceptēti "Noteikumi par pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 1999.gadā". Šie noteikumi nosaka katrai pašvaldībai aprēķināto no pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda izmaksājamo dotāciju un izlīdzināšanas fondā veicamās iemaksas, kā arī kārtību, kādā izmaksājama minētā dotācija un veicamas iemaksas.

Akceptēts rīkojums "Par notekūdeņu attīrīšanas būvju nodošanu Bauskas pilsētas pašvaldībai".

Valdība akceptēja "Noteikumi par muitas iestāžu pakalpojumu valsts nodevu". Noteikumi nodrošinās terminoloģijas aktualizēšanu atbilstoši Eiropas Savienības prasībām.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Slovākijas Republikas valdības līgumu par sadarbību cīņā pret terorismu, nelegālo narkotiku apgrozību un citām organizētās noziedzības formām".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība piešķirta 179 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 39 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēti "Noteikumi par automobiļu izplatīšanas un apkopes līgumu atbrīvošanu no Konkurences likumā noteiktā vienošanās aizlieguma".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par dzīvokļa īpašumu". Projekts paredz, ka dzīvokļa īpašnieks ir izliekams no dzīvokļa, kuru tiesu izpildītājs pārdod izsolē par komunālo pakalpojumu un mājas uzturēšanas maksājumu parādiem.

Pieņemts zināšanai ar Ministru prezidenta 1999.gada 1.marta rīkojumu Nr.67 "Par darba grupu ar īres tiesību piešķiršanu valsts un pašvaldību dzīvojamās mājās saistīto normatīvo aktu projektu izstrādei" izveidotās darba grupas vadītāja Normunda Pēterkopa sniegtais ziņojums. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai divu nedēļu laikā uzdots sagatavot un iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidošanu jautājuma tālākai izstrādāšanai. Darba grupā paredzēts iekļaut arī ministriju nekustamo īpašumu apsaimniekotāju pārstāvjus, kā arī sagatavot priekšlikumus par darba grupas finansēšanas avotiem.

Pieņemta zināšanai resoru pārstāvju sniegtā informācija par pārskatītajām programmām (apakšprogrammām): Aizsardzības ministrijas programma "Nacionālā aizsardzības akadēmija"; Iekšlietu ministrijas programma "Latvijas Policijas akadēmija"; Izglītības un zinātnes ministrijas programma "Augstākā izglītība"; Zemkopības ministrijas apakšprogramma "Augstākā izglītība"; Kultūras ministrijas apakšprogramma "Augstākā izglītība"; Radio un televīzijas programma "Radio programmu veidošana un izplatīšana" un programma "Televīzija". Jautājumu nolemts izskatīt nākamajā Ministru kabineta sēdē, kad tiks skatītas budžeta projekta programmas. Resoriem, kuri turpmāk iesniegs pārskatāmās programmas izskatīšanai Ministru kabinetā, uzdots lielāku uzmanību pievērst pašreizējās situācijas izvērtēšanai, kā arī analizēt esošo resursu izlietojuma efektivitāti

Akceptēts koncepcijas par Īrestiesu likuma īstenošanu otrais variants, kas paredz palielināt tiesnešu skaitu par 43. Tas nodrošinās ne tikai dzīvokļu lietu ātrāku izskatīšanu, bet arī samazinās citu kategoriju lietu izskatīšanas termiņus. Tieslietu ministrijai uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā mēneša laikā iesniegt Ministru kabinetā likumprojektu par Īrestiesu likuma atzīšanu par spēku zaudējušu, likumprojektus par grozījumiem likumā "Par tiesu varu", likumā "Par dzīvojamo telpu īri", Civilprocesa likumā, likumā "Par pašvaldībām" un likumā "Par nodokļiem un nodevām". Finansu ministrijai uzdots, sagatavojot 2000.gada budžeta projektu, paredzēt Tieslietu ministrijai nepieciešamos līdzekļus — 2 452 408 latus — koncepcijas realizācijai.

Jautājuma "Par Ministru kabineta 1998.gada 9.decembra rīkojuma Nr.597 "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Air Baltic Corporation, SIA" pamatkapitāla palielināšanu" izpildi" izskatīšana atlikta. Ekonomikas ministrijai uzdots nodrošināt, lai līdz 22.aprīlim Valsts kancelejā tiktu iesniegta sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Air Baltic Corporation, SIA" vadības informācija par sabiedrības biznesa plānu, attīstības stratēģiju un auditu. Minēto informāciju paredzēts izskatīt Ministru kabineta 27.aprīļa sēdē.

Pieņemta zināšanai informācija par humānās palīdzības nosūtīšanu bēgļiem no Kosovas. Iekšlietu ministrijai pēc tam, kad būs saņemti humānās palīdzības nosūtīšanas izdevumu aprēķini, uzdots organizēt atbilstoša daudzuma segu izņemšanu no valsts materiālo rezervju atbildīgā glabātāja — Labklājības ministrijas Valsts rezervju centrālās medicīnas iekārtu bāzes — un to nodošanu Satiksmes ministrijai nosūtīšanai Kosovas bēgļiem. Finansu ministrijai uzdots Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa sēdes protokollēmuma (prot. Nr.20, 29.§) 2.punktā paredzēto naudas summu iedalīt attiecīgi: Iekšlietu ministrijai — samaksai par šī protokollēmuma 2.punktā minētajām segām; Satiksmes ministrijai — humānās palīdzības nosūtīšanas izdevumu segšanai.

Akceptēts rīkojums "Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā". Par izciliem sasniegumiem sportā piešķirtas naudas balvas šādā apmērā: Latvijas Basketbola savienībai par Latvijas junioru izlases (U–18) kvalificēšanos 6.Pasaules čempionāta basketbolā junioriem finālsacensībām — 15 000 latu; Latvijas Basketbola savienībai par Latvijas sieviešu izlases kvalificēšanos 27.Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm finālsacensībām — 15 000 latu; Latvijas Volejbola federācijai par Latvijas jauniešu (meiteņu) izlases kvalificēšanos Eiropas čempionāta volejbolā jaunietēm finālsacensībām — 5000 latu; Latvijas Biatlona federācijas sportistam Oļegam Maļuhinam par Pasaules kausa izcīņas posmos biatlonā izcīnīto pirmo vietu un otro vietu — 10 000 latu; sportista O.Maļuhina treneriem: Nikolajam Solovjovam — 2500 latu; Vitālijam Urbanovičam — 2500 latu; Latvijas Biatlona federācijai sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstībai par sportista O.Maļuhina izcīnīto pirmo un otro vietu Pasaules kausa izcīņas posmos biatlonā — 2500 latu.

Akceptēts Saeimas lēmuma projekts "Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības nosūtīšanu līdzdalībai NATO vadītajā starptautiskajā humānajā operācijā Albānijā". Valsts kancelejai uzdots nosūtīt lēmuma projektu Saeimai. Nolemts lūgt Saeimu izskatīt lēmuma projektu kā steidzamu. Finansu ministram Ivaram Godmanim uzdots no ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt Nacionālo bruņoto spēku štābam papildu finansējumu — 74180 latu — Latvijas Nacionālo bruņoto spēku mobilās medicīnas vienības līdzdalībai NATO vadītajā starptautiskajā humānajā operācijā Albānijā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!