• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2011., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237320

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.10.2011., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Andris Bērziņš: Labdien! Šodienas sarunā mēs pārrunājām, protams, jautājumu par “airBaltic”, par pašreizējo situāciju, par iespējamo situācijas attīstību.

Viens tāds ļoti plašs jautājums bija – mēs pārspriedām manu nākamās nedēļas vizīti Briselē, kad paredzēta tikšanās ar Barrozu kungu, ar Buzeka kungu, ar Olli Rēna kungu un arī Latvijas deputātiem Eiroparlamentā par šo svarīgo jautājumu, kas saistīts ar lauksaimniecības attīstību, jo ir plānots, ka būs triju Baltijas valstu protesta pasākums par lauksaimniecības politiku no 2014. līdz 2020.gadam. Nedaudz arī pavērtējām, kāda ir kopējā politiskā situācija, bet ne detaļās.

Jautājums: Kāds jums īsti radies iespaids par “airBaltic” un iespējamiem scenārijiem? Vai, jūsuprāt, nauda, ko valsts ieguldīja šajā kompānijā, tomēr nav lauvas tiesa, kuru, iespējams, varēja izvēlēties labāku veidu, kā izmantot, piemēram, iedot pensionāriem pensiju indeksācijai?

A.Bērziņš: Man šķiet, ka tas viss ir procesā. Labais ir tas, ka es sapratu, ka ir pieeja visiem dokumentiem, lai šo situāciju izvērtētu pamatos. Tad arī droši nedēļas laikā būs iespēja precīzāk uz šiem jautājumiem atbildēt, jo jāredz viss, kāda ir pilnīgā informācija. Tad arī būs atbilde, kas ir izdevīgāk.

Jautājums: Vai, jūsuprāt, šī ir situācija, kad ir vērts, lai valsts ieguldītu šajā uzņēmumā?

A.Bērziņš: Es nevaru atbildēt šobrīd, jo nav zināma informācija, ko tas īsti maksā. Bet bija noprotams, ka līdz nākamās nedēļas beigām šī informācija būs pietiekami precīza, lai varētu uz šo jautājumu atbildēt. Tas ir procesā, tas vēl nav noslēgts.

Jautājums: Daudzi eksperti uzskata, ka šobrīd koalīcijas sarunās ir iestājies strupceļš. Vai, jūsuprāt, ir redzams progress?

A.Bērziņš: Man ir grūti novērtēt. Es tikai saprotu, ka šīs darbības un, es arī no Dombrovska kunga sapratu, konsultācijas dažādos sastāvos notiek ļoti aktīvi un ka process nav apstājies. Tas, ka vēl nav sasniegts rezultāts, tā ir cita lieta. Es ceru, ka līdz pirmdienai, vismaz pirmdienas vakaram būs ļoti skaidrs un konkrēts rezultāts, lai mēs varētu vērtēt tālāk, kā rīkoties.

Jautājums: Bet ar sarunu norisi jūs esat apmierināts, kā tas notiek?

A.Bērziņš: Man ir ļoti grūti novērtēt – es jau nezinu, ko viņi runā. Un man ir vajadzīgs rezultāts, tāpēc es negribētu tur iejaukties ne ar kādu vērtēšanu. To, cik aktīvi – jūs jau droši vien vairāk redzat un zināt. Es, šajā mājā sēdēdams, to nevaru precīzi novērtēt. Bet to, ka tas notiek, par to man nekādu šaubu nav.

Jautājums: Prezidenta kungs, vai jūs premjera kandidātu nosauksit tikai tad, kad būs zināma koalīcija vai vairākums? Vai arī jūs dosit iespēju premjera kandidātam pašam atrast atbalstu parlamentā?

A.Bērziņš: Atkarībā, kādi būs rezultāti. To mēs droši varēsim apspriest arī nākamnedēļ, vairāk spriest, kāda ir situācija.

Jautājums: Jūs pieļaujat arī nominēt premjeru, kam nav tieša atbalsta un iegūts vairākuma atbalsts?

A.Bērziņš: Es saku: kad viss šis process beigsies, ja tiešām iestāsies tāda situācija, tad arī es vērtēšu. Es ļoti cenšos iedziļināties šajā jautājumā, arī novērtējot, kāda ir Eiropas pieredze. Vadoties tomēr no šīs kopējās pieredzes, tur var ļoti labi spriest, kā rīkoties konkrētajā situācijā. To es arī darīšu.


Valsts prezidenta preses dienesta transkripts pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa tikšanās ar medijiem pēc Ministru prezidenta Valda Dombrovska vizītes 5.oktobrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!