• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas balsojumu UNESCO Izpildpadomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2011., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Svētā Krēsla valstisko sadarbību

Vēl šajā numurā

07.10.2011., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas balsojumu UNESCO Izpildpadomē

5.oktobrī UNESCO Izpildpadomē tika lemts par Palestīnas uzņemšanas UNESCO jautājuma nodošanu izlemšanai UNESCO Ģenerālajai konferencei, kura notiks no 25.oktobra līdz 10.novembrim. Šis bija balsojums par uzņemšanas procedūru. Latvija tajā balsoja pret un pēc balsojuma izskaidroja savu pozīciju.

Latvija vienmēr ir atbalstījusi Eiropas Savienības vienoto nostāju par Palestīnas valsts izveidi; par divu valstu – Izraēlas un Palestīnas – risinājumu, kas panākams tikai tiešu sarunu rezultātā, ko veicina Tuvo Austrumu miera sarunu Kvartets.

Latvija atbalsta palestīniešu dalību UNESCO un citās organizācijās, taču visam procesam ir jānotiek loģiskā secībā. Vispirms jānotiek tiešajām sarunām, kurām jānoved pie Palestīnas valstiskuma izveides. Pēc tam tai ir jākļūst par ANO dalībvalsti, kas automātiski tai dod tiesības uz UNESCO dalībvalsts statusu.

Palestīnas pašpārvalde ir iesniegusi pieteikumu kļūšanai par pilntiesīgu ANO dalībvalsti, un pašlaik notiek šā pieteikuma izskatīšanas process ANO Drošības padomē.

Kamēr nav atrisināts jautājums par Palestīnas pašpārvaldes statusa maiņu ANO, nav pietiekama pamata lemt par tās dalību UNESCO vai citās ANO sistēmas specializētajās institūcijās.

Latvija vienmēr ir iestājusies pret šo institūciju politizāciju.

Latvija nevēlas, ka šis jautājums varētu kādā mērā ietekmēt vai apdraudēt politisko procesu Ņujorkā un Kvarteta aktivitātes attiecībā uz Tuvo Austrumu miera sarunu turpināšanu.

UNESCO Izpildpadomē ietilpst 58 valstis, to vidū arī Latvija.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!