• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas aicinājumu Īrijai likt šķēršļus fiktīvām laulībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2011., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas balsojumu UNESCO Izpildpadomē

Vēl šajā numurā

07.10.2011., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas aicinājumu Īrijai likt šķēršļus fiktīvām laulībām

6.oktobrī ANO Cilvēktiesību padomē Vispārējās periodiskā pārskata darba grupas 12.sesijā Latvijas pastāvīgais pārstāvis ANO Ženēvā Raimonds Jansons sniedza rekomendācijas Īrijas nacionālajam ziņojumam par cilvēktiesību situācijas izvērtējumu valstī, iesakot paredzēt likumdošanā šķēršļus cilvēktirdzniecībai fiktīvo laulību gadījumos.

Latvija ierosināja veikt izmaiņas Īrijas Civilstāvokļa aktu likumā, lai laulību reģistrētājiem un policijas pārstāvjiem tiktu dotas pilnvaras apturēt fiktīvo laulību norisi. Tāpat Latvija pauda uzskatu par nepieciešamību veikt grozījumus Īrijas likumdošanā, paredzot kriminālatbildību fiktīvo laulību organizatoriem un nosakot, ka fiktīvo laulību upuri ir atzīstami par cilvēktirdzniecības upuriem. 

Īriju šajā sesijā pārstāvēja tieslietu ministrs Alans Šaters. Viņš atzina, ka minētā problēma ir būtiska abām valstīm, un norādīja uz savas valsts apņēmību risināt fiktīvo laulību problēmu, sagatavot un pieņemt būtiskus labojumus likumdošanā.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!