• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 1941.gadā nogrimušā kuģa "Virsaitis" atrašanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2011., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237439

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas tiesu ekspertīzes 90 gadiem

Vēl šajā numurā

11.10.2011., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 1941.gadā nogrimušā kuģa "Virsaitis" atrašanu

Pie Somijas krastiem ir atrasts 1941.gada decembrī nogrimušais Latvijas Kara flotes kuģis "Virsaitis". Lai tuvāk apskatītu nogrimušā kuģa vraku, ir plānots, ka uz Somiju dosies Latvijas ūdenslīdēji.

"Kara kuģis "Virsaitis" ir interesanta Latvijas vēstures liecība, jo tā liktenis spilgti atspoguļo 20.gadsimta sākuma vēsturiskos notikumus. Tas būvēts Vācijā, peldējis zem Padomju Latvijas, Latvijas Republikas un vēlāk arī PSRS karogiem. Kuģa vraka atrašana būs vērtīgs izpētes objekts Latvijas jūras spēku speciālistiem, jo "Virsaitis" bija pirmais Latvijas Kara flotes kuģis, kas pildījis arī flagkuģa funkcijas," norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Pirmais Latvijas Kara flotes kuģis "Virsaitis" ūdenī tika nolaists 1921.gada 12.jūnijā. Vēlāk tas pildīja arī flagkuģa funkcijas. 1941.gada 2.decembrī, evakuējot Sarkanās armijas daļas no Hanko pussalas karabāzes Somu jūras līcī, "Virsaitis" uzbrauca uz mīnas un nogrima.

 

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!