• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar 10. Saeimas priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2011., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237444

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.10.2011., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar 10. Saeimas priekšsēdētāju

Lai pārrunātu 10.Saeimas darba rezultātus un būtiskākos likumdošanas jautājumus, kas būtu pārņemami un risināmi 11.Saeimai, Valsts prezidents Andris Bērziņš vakar, 10.oktobrī, Rīgas pilī tikās ar 10.Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu. Kā pateicību par Saeimas priekšsēdētājas amatā veikto darbu Valsts prezidents Solvitai Āboltiņai uzdāvināja mākslinieka Oļega Auzera izgatavoto sudraba piespraudi

Foto: VPK

 

Lai pārrunātu 10.Saeimas darba rezultātus un būtiskākos likumdošanas jautājumus, kas būtu pārņemami un risināmi jaunajai 11.Saeimai, 10.oktobrī Valsts prezidents Andris Bērziņš Rīgas pilī tikās ar 10.Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu.

Jaunajam parlamenta sasaukumam ir jāturpina vairākas 10.Saeimas sāktas reformas tiesiskuma nostiprināšanai un valsts ekonomikas izaugsmei, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. Tiesiskuma nostiprināšanai ir būtiski Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja amatā apstiprināt no politiskās ietekmes brīvu profesionāli ar nevainojamu reputāciju, kā arī palielināt tiesībsargājošo iestāžu kapacitāti un uzlabot darba rezultātus, sarunā norādīja S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka ir ļoti svarīgi turpināt darbu pie Latvijas ekonomiskās izaugsmes. 22.decembrī ir veiksmīgi jānoslēdz starptautiskā aizdevuma programma, un jāturpina aktīva cīņa ar ēnu ekonomiku, jāievieš mantiskā stāvokļa nulles deklarācija, un jāveic vienreizēja nodokļu amnestija.

S.Āboltiņa arī minēja, ka stingri jākontrolē partiju finansēšana un jāseko ārzonās reģistrētu īpašumu patiesā labuma guvēju atklāšanai.

Nākamās Saeimas darbam ir jābalstās uz tādiem principiem kā stingra fiskālā atbildība, ilgtspēja un sociālā solidaritāte, attīstot Latviju kā eiropeisku, tiesisku un nacionālu valsti. Valstij ir pienākums nodrošināt ilgtspējīgu latviešu nācijas, valodas un kultūras pastāvēšanu. S.Āboltiņa norādīja, ka latviešu valodai kā vienīgajai valsts un oficiālajai valodai ir jākļūst par visu iedzīvotāju sabiedriskās saziņas valodu.

Saeimas priekšsēdētāja pauda uzskatu, ka ir jāturpina konsekventi īstenot 1918.gadā proklamētās Latvijas valstiskās nepārtrauktības doktrīna, kas balstās Satversmē, 4.maija deklarācijā un Satversmes tiesas spriedumos, kuros atzīts PSRS veiktās agresijas, okupācijas un aneksijas prettiesiskums. Ir būtiski arī nemainīt likumā noteikto Latvijas pilsoņu un nepilsoņu tiesisko statusu un tiesību loku, atzina S.Āboltiņa.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!