• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atjaunojot Konstitucionālo tiesību komisijas darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2011., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237445

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar 10. Saeimas priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

11.10.2011., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atjaunojot Konstitucionālo tiesību komisijas darbību

10.oktobrī Valsts prezidents Andris Bērziņš pieņēmis lēmumu atjaunot Valsts prezidenta paspārnē esošās Konstitucionālo tiesību komisijas darbību. Komisija turpinās strādāt līdzšinējā sastāvā, un to vadīs ES tiesas tiesnesis, Rīgas Juridiskās augstskolas profesors Egils Levits.

Komisijā darbosies arī citi profesionāļi ar praktisku pieredzi, autoritāti un zinātnisko darbību, tai skaitā starptautisko skatījumu, – Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnese, Rīgas Juridiskās augstskolas profesore Ineta Ziemele, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes asociētā profesore Daiga Rezevska, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes lektors Gunārs Kusiņš, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes lektors Lauris Liepa un Rīgas Juridiskās augstskolas lektors un prorektors Mārtiņš Mits.

Valsts prezidents Konstitucionālo tiesību komisijas darbību atjaunojis, lai sniegtu atbalstu Satversmē noteiktās Valsts prezidenta likumdošanas funkcijas īstenošanai, sniegtu viedokļus par Satversmes normu interpretāciju un pilnveidošanu, kā arī lai veicinātu zinātniskus pētījumus un kvalificētu diskusiju par aktuāliem tiesību jautājumiem. Komisijai būs arī būtiska loma objektīvā paredzēto Satversmes grozījumu izvērtēšanā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!