• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par klimatu un vidi saudzējošāku ekonomiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2011., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237503

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kohēzijas politiku 2014.–2020.gadam

Vēl šajā numurā

12.10.2011., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par klimatu un vidi saudzējošāku ekonomiku

Eiropas Savienības (ES) vides ministri 10.oktobrī Luksemburgā kārtējā sanāksmē vienojās par vairākiem stratēģiski svarīgiem jautājumiem, tajā skaitā par kopīgu nostāju Durbānas (Dienvidāfrika) klimata konferencei.

Sanāksmē, kurā Latviju pārstāvēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas delegācija ministra Raimonda Vējoņa vadībā, notika smagas diskusijas par ES nostāju attiecībā uz noteiktā daudzuma vienību pārnešanu uz periodu pēc 2012.gada.

Latvijas piedāvātais priekšlikums palīdzēja panākt kompromisu un visām dalībvalstīm pieņemamu risinājumu, kas atspoguļojās padomes secinājumu pieņemtajā gala redakcijā.

Sanāksmes ietvaros ministri vienprātīgi apstiprināja secinājumus par spēkā esošās ES sestās vides rīcības programmas izvērtējumu, kā arī uzdeva Eiropas Komisijai līdz 2012.gada janvāra beigām izstrādāt jaunās septītās vides rīcības programmas priekšlikumu.

Tāpat vienprātīgi apstiprināti padomes secinājumi, gatavojoties 2012.gada 4.–6.jūnijā Riodežaneiro (Brazīlija) plānotajai ANO konferencei ""Rio+20": ceļā uz ilgtspējīgas attīstības sasniegšanu, padarot ekonomiku videi saudzējošāku un uzlabojot pārvaldību", kā arī secinājumi un lēmums par gatavošanos Bāzeles konvencijas par bīstamo atkritumu pārvadājumiem dalībvalstu sanāksmei 17.–21.oktobrī Kartahenā (Kolumbija).

 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Politikas koordinācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!