• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Eiropas Komisija. Attīstībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.1999., Nr. 123/124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23751

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālā programma "Informātika"

Vēl šajā numurā

22.04.1999., Nr. 123/124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija un Eiropas Komisija. Attīstībā

Vakar, 21.aprīlī, sākās Ministru prezidenta darba vizīte Briselē

Vizītes pirmajā dienā, 21.aprīlī

Vakar, 21.aprīlī, Ministru prezidents Vilis Krištopans Briseles vizītes ietvaros tikās ar Beļģijas premjerministru Žanu Luku Dehāni.

Sarunu gaitā Latvijas un Beļģijas attiecības tika novērtētas kā labas, jo starp abām valstīm izveidojusies plaša divpusēja sadarbība gan ekonomiskā, gan politiskā aspektā. Tika akcentēta nepieciešamība intensificēt ekonomisko sadarbību. Nozīmīgs solis divpusējās ekonomiskās sadarbības veicināšanā būs vakardien Latvijas un Beļģijas valdību vadītāju parakstītā Nodokļu konvencija par dubulto neaplikšanu ar nodokļiem.

Ministru prezidents atzīmēja, ka būtu vēlama Beļģijas vēstniecības atvēršana Rīgā, kā arī iespējami drīza bezvīzu režīma noslēgšana starp Latviju un Beļģiju.

Sarunu gaitā pārspriesti Eiropas Savienības (ES) un NATO paplašināšanās jautājumi.

V.Krištopans atzīmēja, ka Latvija ir gatava uzsākt iestāšanās sarunas 1999. gadā, un uzsvēra, ka ir gandarīts par Beļģijas pozitīvo novērtējumu Latvijas progresam ES integrācijas procesā, kā arī par apliecinājumu turpmākajam atbalstam, lai Latvija uzsāktu ES iestāšanās sarunas jau tuvākajā laikā.

Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvija vēlas redzēt savu vietu NATO paplašināšanās procesā un ka NATO kandidātes pozīcijas būtu jānostiprina, Vašingtonas sanāksmē nosaucot vārdā Baltijas valstis kā NATO kandidātes. Ž.L.Dehāne apliecināja savu pozitīvo attieksmi šajā jautājumā un norādīja, ka Vašingtonas tikšanās apstiprinās praktisku sagatavošanās darbības plānu ( Membership Action Plan).

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!