• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Lietuvas un Brazīlijas jaunos vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2011., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237514

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta kandidāta nominēšanu

Vēl šajā numurā

12.10.2011., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Lietuvas un Brazīlijas jaunos vēstniekus

Valsts prezidents Andris Bērziņš 11.oktobrī darbam Latvijas Republikā akreditēja Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Ričardu Deguti (attēlā pa kreisi) un Brazīlijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Ledu Lusiu Kamargo (attēlā pa labi)

Foto: VPK

 

Tikšanās laikā ar jauno Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Ričardu Deguti Valsts prezidents uzsvēra, ka Lietuva ir tuvs kaimiņš un viens no Latvijas galvenajiem sadarbības partneriem. Viņš augstu novērtēja atvērto un aktīvo politisko dialogu, kas pastāv starp abām valstīm visaugstākajā līmenī. Valsts prezidents izteica pārliecību, ka arī jaunievēlētais parlaments stiprinās abu valstu sadarbību.

A.Bērziņš sarunā īpašu uzmanību pievērsa ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējām, neskatoties uz to, ka tieši Lietuva ir lielākais ārvalstu sadarbības partneris. Tika apspriestas iespējas dažādot tirdzniecības un ieguldījumu jomu. Viņš aicināja vēstnieku aktīvi iesaistīties Lietuvas uzņēmēju investīciju veicināšanā Latvijā un ekonomiskās sadarbības veicināšanā starp abām valstīm. Tika apspriestas abu valstu starptautiskās sadarbības iespējas, ņemot vērā, ka Latvijas un Lietuvas intereses Eiropas Savienības ietvaros ir līdzīgas. Gan Latvijai, gan arī Lietuvai būtiski valstu tālākai veiksmīgai attīstībai būs nosacījumi, kas tiks iekļauti nākamajā Eiropas Savienības budžeta ciklā. Abas amatpersonas pārrunāja arī nepieciešamību attīstīt kopējos enerģētikas un transporta projektus, īpaši akcentējot Visaginas atomelektrostacijas projekta virzību.

 

Ar jauno Brazīlijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Ledu Lusiu Kamargo Valsts prezidents apsprieda sadarbības iespējas, atvieglojot Latvijas pilsoņu ceļošanu uz Brazīliju un uzsverot nepieciešamību izveidot bezvīzu režīmu starp ES un Brazīliju. Tāpat tika runāts par iespējām veicināt ekonomisko sadarbību, Latviju veidojot kā tranzīta un loģistikas centru Baltijā. Tika pārrunāta iespēja Latvijai atvērt vēstniecību Brazīlijā. A.Bērziņš arī aicināja vēstnieci aktīvi atbalstīt Brazīlijas vēstniecības atvēršanu Rīgā. Brazīlijas vēstniece šobrīd rezidē Stokholmā.

 

Ričards Degutis (Ričardas Degutis)  – dzimis 1966.gadā. Studējis Viļņas universitātē žurnālistiku. Karjeras diplomāts. Darbu Lietuvas Ārlietu ministrijā sācis 1991.gadā, strādājis Lietuvas vēstniecībā Krievijā un Lielbritānijā. Pirms rotācijas uz Rīgu ieņēmis Lietuvas ģenerālkonsula amatu Sanktpēterburgā, bijis Lietuvas vēstnieks Gruzijā no 2005.gada līdz 2008.gadam.

Leda Lusia Kamargo (Leda Lucia Camargo)  – dzimusi 1946.gadā. Ieguvusi augstāko izglītību jurisprudencē. Akadēmiskā izglītība papildināta studijās Parīzes universitātē, Starptautiskajā Hāgas akadēmijā un Vašingtonas Džordžtaunas universitātē. Karjeras diplomāte kopš 1977.gada. Bijusi vēstniece Mozambikā un Čehijā. Strādājusi vēstniecībās Indijā, ASV, Argentīnā, Itālijā, pārstāvniecībā Eiropas Savienībā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!