• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie jums dodās 8.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.1999., Nr. 123/124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23756

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Eiropas Komisija. Attīstībā

Vēl šajā numurā

22.04.1999., Nr. 123/124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie jums dodās 8.burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar pieciem likumiem, kas Saeimā pieņemti 18.martā, un Ministru kabineta noteikumiem, kas izdoti 9. un 16.martā. Grozījumi izdarīti Korupcijas novēršanas likumā un likumos "Par valsts noslēpumu" un "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju". Pieņemts likums "Par Latvijas Vides aizsardzības fonda padomi" un līdz ar to zaudējuši spēku attiecīgie Ministru kabineta noteikumi, kas izdoti Satversmes 81.panta kārtībā. Jaunais Patērētāju tiesību aizsardzības likums pieņemts, lai nodrošinātu patērētājam iespēju aizsargāt savas tiesības, slēdzot līgumu ar ražotāju, pārdevēju vai pakalpojumu sniedzēju. Par patērētāja tiesību pārkāpumu uzskatāmi gadījumi, kad nav ievērota viņa izvēles brīvība un līgumslēdzēju pušu vienlīdzības princips, nav nodrošināta iespēja saņemt vispusīgu un pilnīgu informāciju par preci vai pakalpojumu, pārdota nepienācīgas kvalitātes prece vai arī samaksa, svars vai mērs nav noteikts pareizi u.tml. Ja lietošanas noteikumi ir svešvalodā, tad jāpievieno tulkojums valsts valodā. Pārdevēju neatbrīvo no atbildības atsaukšanās uz to, ka ražotāja sniegtā informācija par preci neatbilst patiesībai.

Ministru kabineta noteikumi par valsts statistisko informāciju 1999.gadā nosaka kārtību, kādā Centrālā statistikas pārvalde iegūst, apkopo un publicē informāciju par valsts sociālo un ekonomisko stāvokli. Noteikumi par pagaidu pasākumiem muitas vērtības noteikšanai Lietuvas Republikas izcelsmes lauksaimniecības precēm izdoti saskaņā ar likumu "Par Latvijas Republikas starptautiskajiem līgumiem". Noteikumi par iekšējās drošības dienesta reģistrācijas kārtību reglamentē reģistrācijas dokumentu iesniegšanu un policijas saņemto līdzekļu izlietošanu. Riteņu transportlīdzekļu un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanas noteikumi attiecas uz mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, autobusiem, kravas automobiļiem un šo transportlīdzekļu piekabēm, kā arī to sastāvdaļām, kas tiek piedāvāti tirgū vai kurus paredzēts ekspluatēt Latvijā. Tie neattiecas uz sniega motocikliem un transportlīdzekļiem, kas nav domāti ceļu satiksmei, uz lietotām transportlīdzekļu sastāvdaļām un tādām, kas paredzēts eksportam, uz ārvalstīs reģistrētiem transportlīdzekļiem vai tādiem, kas Latvijā reģistrēti līdz šo noteikumu spēkā stāšanās brīdim. Atbilstības novērtēšanu veic Ceļu satiksmes drošības direkcijas Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcija. Noteikumu pielikumā doti divi tipa apstiprināšanas zīmju paraugi — atbilstoši Eiropas Savienības direktīvu prasībām un atbilstoši ANO EEK noteikumu prasībām. Jūsu "LV"

 

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!