• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar NVO partneriem 10.Saeimas laikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2011., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237573

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darba vizītē Briselē, tiekoties ar Eiropas amatpersonām, Latvijas deputātiem un lauksaimnieku pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

13.10.2011., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar NVO partneriem 10.Saeimas laikā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 26.septembrī noslēguma tikšanās reizē ar nevalstisko organizāciju (NVO) partneriem atzinīgi vērtēja 10.Saeimas laikā kopīgi īstenotos projektus.

"Esmu gandarīta par šajā laikā kopīgi paveikto. Mums ir izdevies padarīt parlamentu atvērtāku dažādām sabiedrības grupām, iesaistīt bērnus un jauniešus, kā arī parlamentu veidot kā vietu, kur notiek valsts attīstībai stratēģiski svarīgas debates. Ceru, ka labi iesāktās iniciatīvas radīs turpinājumu arī nākamajā parlamenta sasaukumā," pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Kā veiksmīgi īstenotu jaunu sadarbības projektu abas puses akcentēja šā gada jūnijā notikušo Jauniešu saeimu, kas ļāva skolēniem caur pašu pieredzi izprast likumdevēja darba specifiku un no Saeimas tribīnes par sabiedrībā aktuālām tēmām uzrunāt savus vienaudžus.

S.Āboltiņa norādīja, ka 10.Saeimas laikā iezīmējās vairākas jaunas Saeimas un nevalstiskā sektora sadarbības formas, parlamentam kļūstot par diskusiju platformu, kurā apspriest sabiedrībai būtiskus jautājumus. Atsaucoties sabiedrisko organizāciju aicinājumam, Saeimā šogad plašā ekspertu lokā apspriesta iespēja paplašināt sabiedrības iespējas iesaistīties likumdošanas procesā. Ņemot par pamatu portāla www.manabalss.lv iniciatīvu, diskusijas dalībnieki sprieda par iespējām leģitimizēt iedzīvotāju kolektīvās elektroniskās iniciatīvas.

Šogad pilnveidota ikgadējā Saeimas un NVO foruma norises kārtība, veidojot to kā diskusiju platformu par valsts stratēģiskajai attīstībai būtiskiem jautājumiem. Šogad forums "Stabilitāte. Partnerība. Attīstība" notika 16.maijā, un tā darba kārtībā bija trīs tematiskās diskusijas – par nacionālās attīstības plānošanu, demogrāfiju, kā arī izglītības un zinātnes lomu valsts attīstībā. Savukārt, lai parlamenta līmenī diskutētu par jautājumiem, kas svarīgi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, Starptautiskajā Invalīdu dienā Saeimā pulcējās invalīdu nevalstisko organizāciju pārstāvji.

NVO pārstāvji pozitīvi vērtēja Saeimas mājaslapā veiktos uzlabojumus, to padarot gan lietotājiem draudzīgāku, gan interaktīvāku.

Pārrunājot NVO un Saeimas turpmāko sadarbību, kā viens no priekšlikumiem nepārtrauktības nodrošināšanai sarunā minēta iespēja 11.Saeimā organizēt "NVO pēcpusdienu", kuras laikā sabiedriskās organizācijas iepazīstinātu jaunievēlētās Saeimas frakcijas ar sava darba aktualitātēm un sniegtu priekšlikumus tālākai sadarbībai.

Ar Saeimas priekšsēdētāju 26.septembrī tikās biedrības "Latvijas Pilsoniskā alianse" direktore Rasma Pīpiķe, organizācijas "Latvijas Bērnu forums" valdes priekšsēdētāja Inete Ielīte, Eiropas kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš un sabiedrības par atklātību "Delna" direktors Kristaps Petermanis, kuri sadarbībai ar Saeimu izvirzīti ikgadējā Saeimas un NVO foruma ietvaros.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!