• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Konsultatīvās padomes izveidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.1999., Nr. 123/124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23764

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vērtspapīru tirgus komisijas informācija

Par licencēm vērtspapīru tirgū

Vēl šajā numurā

22.04.1999., Nr. 123/124

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: informācija

Pieņemts: 21.04.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta informācija

1999.gada 21.aprīlī

Par Konsultatīvās padomes izveidošanu

Vakar, 21.aprīlī, tika nodibināta Konsultatīvā padome, kuras ietvaros Valsts ieņēmumu dienests sadarbosies ar valsts un pašvaldību institūcijām un dažādu tautsaimniecības nozaru finansu ekspertiem.

Šāda Konsultatīva padome (KP) tika izveidota pēc VID iniciatīvas, par tās nepieciešamību un darbības lietderību apspriežoties ar dažādu institūciju pārstāvjiem organizatoriskajā sanāksmē, kas notika 10. martā. Doma par padomes nepieciešamību radās jau sen, jo VID savā darbā sastopas ar jautājumiem, kas skar uzņēmējdarbību un ir daudzu un dažādu institūciju interešu krustpunkts.

Konsultatīvās padomes darbības mērķis — VID pārvaldības organizācijas pilnveidošana. Uzsākot VID modernizācijas projektu, VID vēlas iepazīstināt plašāku sabiedrību ar savām attīstības perspektīvām, stratēģiju, darbības efektivitāti un atbilstību noteiktiem mērķiem. VID vēlas saņemt konsultatīvu sabiedrības atbalstu un cerēt uz sadarbību jautājumos, kas saistīti ar nodokļu administrēšanu un muitas darbību, nodokļu un muitas likumdošanas pilnveidošanu, piemērošanu u.tml.

Padomei ir tiesības izstrādāt rekomendācijas VID funkciju īstenošanai, kā arī ieteikumus esošo likumu un normatīvo aktu pilnveidošanai. Konsultatīvās padomes lēmumiem ir rekomendējošs raksturs, un tie nebūs saistoši nodokļu maksātājiem un institūcijām.

Padomes sastāvs tagad ir apstiprināts, bet tajā var izdarīt izmaiņas, kuras pēc padomes ieteikuma apstiprina valsts ieņēmumu valsts ministre Aija Poča. Padomei ir tiesības pieaicināt arī ekspertus un speciālistus konkrētu jautājumu izskatīšanai.

Padome nenodarbosies ar atsevišķu problēmu risināšanu vai atbilžu sniegšanu uz neskaidriem jautājumiem, bet gan pievērsīsies principiālām un konceptuālām lietām. Šeit tiks skatītas nevis konkrētu nodokļu maksātāju, bet gan visas nozares problēmas kopumā. Tādā veidā realizēsies atgriezeniskā saite un sabiedrībai tiks nodrošinātas tiesības izteikt viedokli pirms dažādu lēmumu pieņemšanas. Tas ir ļoti svarīgi, lai mainītu sabiedrības attieksmi pret nodokļu maksāšanu vispār. No tā iegūs visi — gan valsts un valdība, gan VID un nodokļu maksātāji.

Vakar tika apstiprināts Konsultatīvās padomes nolikums, izskatīta tās darba organizācijas kārtība un kārtība, kādā tiks izvirzīti apspriežamie jautājumi. Sēdes tiks sasauktas pēc vajadzības, bet ne retāk kā četras reizes gadā. Nākamā padomes sēde paredzēta 19.maijā.

Konsultatīvās padomes sastāvs:

valsts ieņēmumu valsts ministre A.Poča,

VID ģenerāldirektors A.Sončiks,

VID Nodokļu pārvaldes direktore V.Gromule,

VID Muitas pārvaldes direktors A.Krastiņš;

Pārstāvji no valsts un pašvaldību institūcijām un dažādu tautsaimniecības nozaru finansu eksperti:

FM Nodokļu politikas departamenta direktore G.Kauliņa;

Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs H.Ancāns;

Pašvaldību savienības priekšsēdis A.Jaunsleinis;

Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas priekšsēdētāja S.Vilcāne;

Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centra Ekonomikas un grāmatvedības nodaļas vadītājs Dz.Vaivods;

Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektors M.Ēlerts;

LR 7. Saeimas deputāte, zvērināta revidente I.Ūdre.

VID preses sekretāre Liesma Kalve

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!