• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pirmās ES aģentūras Latvijā oficiālo atklāšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2011., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237691

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome: Par Eiropas Savienības Kopējo lauksaimniecības politiku

Vēl šajā numurā

14.10.2011., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pirmās ES aģentūras Latvijā oficiālo atklāšanu

Šodien, 14.oktobrī, Rīgā, Z.A.Meierovica bulvārī 14, tiek oficiāli atklāta pirmā Eiropas Savienības (ES) aģentūra ar mītni Latvijā – Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru organizācijas (BEREC) birojs. Atklāšanas ceremonijā piedalīsies Valsts prezidents Andris Bērziņš un premjers Valdis Dombrovskis, Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece Nēlī Krūsa, kā arī citas augstas amatpersonas.

BEREC ir organizācija, kas apvieno ES nacionālo elektronisko sakaru regulatoru (Latvijā – Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija) vadītājus, bet BEREC birojs, kas atradīsies Rīgā, sniegs šai organizācijai administratīvu un profesionālu atbalstu. BEREC biroja uzdevums, piemēram, būs pētīt, kā īstenot visu ES valstu apņemšanos līdz 2020.gadam nodrošināt 30 megabitu ātra interneta iespējas visiem ES iedzīvotājiem. BEREC birojā strādās 28 darbinieki no ES valstīm. Tā budžets nākamgad būs 4,44 miljoni, un lielākā daļa šīs naudas tiks izdota Latvijā.

BEREC birojs ir atbildīgs par iekšējā tirgus harmonizāciju elektroniskās komunikācijas jomā, kā arī sniedz būtisku atbalstu ES digitālās programmas ieviešanā, nodrošinot eiropiešiem jaunas darbavietas un veicinot Eiropas globālo konkurētspēju informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā. BEREC birojs nodrošina ekspertīzi un dalībvalstu pieredzes analīzi, veicinot elektroniskās komunikācijas pakalpojumu, tai skaitā platjoslas interneta un mobilo sakaru, pieejamību, kvalitāti un zemākas pakalpojumu cenas. Latvija šīs jomas attīstību uzskata par svarīgu, jo tā ir pamats tālākai ekonomikas, sociālās sfēras un izglītības veicināšanai.

BEREC biroja oficiālajā atklāšanā piedalīsies arī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis. Viņš uzsver, ka šī biroja atklāšana ir spīdošs Latvijas diplomātijas panākums, kura kaldināšanā aktīvi iesaistījās gan valsts augstākās amatpersonas, gan mūsu diplomāti Eiropas Savienības institūcijās un dalībvalstīs.

"Latvijas valdības stingri paustā apņemšanās panākt šīs ES institūcijas izvietošanu Rīgā un tam sekojošs mērķtiecīgs Latvijas valdības un diplomātiskā dienesta pārstāvju lobēšanas darbs gan ES institūcijās, gan dalībvalstīs ir devis lielisku rezultātu. BEREC biroja izvietošana Rīgā ne tikai stiprinās elektroniskās komunikācijas nozari, bet arī veicinās ES institūciju decentralizāciju un tuvināšanu iedzīvotājiem un, kas ir sevišķi būtiski, vairos Latvijas starptautisko atpazīstamību," uzskata Ģ.V.Kristovskis.

Lēmumu par Rīgu kā BEREC mītnes vietu ES dalībvalstis pieņēma 2010.gada 31.maijā.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa;
Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!