• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par PVN deklarācijas iesniegšanu elektroniski. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2011., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

14.10.2011., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par PVN deklarācijas iesniegšanu elektroniski

 

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atgādina, ka likums "Par pievienotās vērtības nodokli" paredz, ka, iesniedzot VID pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju un tās pielikumus elektroniski, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), deklarācijas iesniegšanas termiņš ir 20 dienas pēc taksācijas perioda beigām. Pievienotās vērtības nodokļa deklarācijas un tās pielikumus par 2011.gada septembri elektroniski var iesniegt līdz 2011.gada 20.oktobrim ieskaitot.

Valsts ieņēmumu dienests aicina nodokļu maksātājus izmantot likumā noteiktās iespējas un pievienotās vērtības nodokļa deklarācijas un tās pielikumus iesniegt likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" paredzēto 20 dienu pēc taksācijas perioda laikā, nesniedzot deklarācijas vienlaikus 15.datumā, kā arī neatliekot minēto deklarāciju iesniegšanu uz pēdējo iesniegšanas dienu, t.i., 20.datumu.

Veicot EDS veiktspējas auditu, tika konstatēts, ka, palielinoties vienlaicīgam lietotāju skaitam, rodas lietotāju darbības atteice. VID speciālisti, analizējot informāciju par VID EDS iesniegtajām pievienotās vērtības nodokļa deklarācijām un to pielikumiem, konstatēja, ka nodokļu maksātāji šos dokumentus pārsvarā iesniedz tieši attiecīgā mēneša 15.datumā. Tādējādi, ņemot vērā VID EDS lielo darbības noslodzi 15.datumā, ir vērojama minētās sistēmas lēndarbība un daļēja nepieejamība.

VID atvainojas EDS lietotājiem, kuri saskārās ar grūtībām veikt darbības sistēmā, un informē, ka atbilstoši EDS veiktspējas audita veicēju rekomendācijām ir veiktas sistēmas izmaiņas, uzlabojot pieprasījumu apstrādi EDS un pieslēgšanos sistēmai. Taču arī minēto dokumentu iesniegšana laika posmā līdz attiecīgā mēneša 20.datumam, neatliekot deklarāciju iesniegšanu uz pēdējo dienu, ļaus izvairīties no EDS lēndarbības un neplānotas nepieejamības.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā iedzīvotāji var zvanīt uz VID informatīvo tālruni 1898, vērsties tuvākajā VID klientu apkalpošanas centrā, kā arī uzdot jautājumus rakstiski VID mājaslapā.

VID Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!