• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 11.oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2011., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237934

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 13.oktobrī

Vēl šajā numurā

18.10.2011., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 11.oktobrī

LM: Par 6000 latu sociālā pabalstā piešķiršanu Jēkabpilī un Rīgā dzimušo trīnīšu vecākiem

Valdība 11.oktobrī vienojās par 6000 latu sociālo pabalstu piešķiršanu Lilitai Brencei un Ingai Ķergalvei par trīnīšu piedzimšanu. Pabalstus plānots piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

27.septembrī Jēkabpils reģionālajā slimnīcā L.Brencei piedzimušās meitenes ir otrie šogad dzimušie trīnīši Latvijā, bet 4.oktobrī Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā I.Ķergalvei piedzimušās meitiņas ir trešie šogad dzimušie trīnīši Latvijā.

Pirmie trīnīši – divi puikas un meitene – piedzima 2011.gada 15.septembrī Rīgas Dzemdību namā.

Ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, tiek sniegts vienreizējs materiālais atbalsts, izmaksājot valsts sociālo pabalstu. Vienreizējs pabalsts ģimenēm, kurās piedzimst trīnīši, tiek izmaksāts jau vairāk nekā 10 gadus, un pa šiem gadiem pabalsta apmērs ir audzis.

2004. un 2005.gadā pabalsta apmērs bija 3000 latu, 2006 gadā to paaugstināja līdz 5000 latiem, bet kopš 2008.gada pabalsts ir 6000 latu.

Pēdējos gados visvairāk trīnīšu pasaulē nācis 2005.gadā, kad trīnīši piedzima četrās ģimenēs, 2006.gadā Latvijā trīnīši piedzima divās ģimenēs, 2007.gadā – vienā ģimenē, bet 2008.gadā – trijās ģimenēs, savukārt 2009. un 2010.gadā – trīnīši piedzima vienā ģimenē.

Šogad trīnīši ir piedzimuši trīs ģimenēm.

Lai sveiktu gan Jēkabpilī, gan Rīgā dzimušo trīnīšu vecākus, labklājības ministre Ilona Jurševska 12.oktobrī apmeklēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā dzimušo trīnīšu ģimeni un 20.oktobrī Jēkabpils reģionālajā slimnīcā dzimušo trīnīšu vecākus.

“Šogad rudens ir tiešām bagātīgs, un ir patiess prieks, ka nu jau trīs ģimenēs auklē trīnīšus. Protams, ikvienā ģimenē bērniņa piedzimšana ir priecīgs notikums. Tomēr šajā gadījumā vecākiem tas ir trīskāršs prieks un vienlaikus arī trīskārša atbildība. Vēlos visām trim ģimenēm, kurās šoruden sagaidīta trīskārša laime, novēlēt izturību un pacietību, lai izaudzinātu veselīgus un dzīvespriecīgus bērnus. Esmu patiesi gandarīta, ka šīm ģimenēm arī valsts un pašvaldības sniedz atbalstu, jo esošajā demogrāfiskajā situācijā daudzbērnu ģimenes mūsu valstī ir īpaši jānovērtē,” uzsver I.Jurševska.

Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

SM: Par finansējuma piešķiršanu preses piegāžu radīto zaudējumu kompensēšanai

Lai kompensētu preses piegāžu lauku apvidos radīto zaudējumu daļu par iepriekšējo gadu, no valsts budžeta tiks piešķirti 0,52 miljoni latu.

Šo naudu uzņēmumam “Latvijas Pasts” (LP) piešķirs, lai apmaksātu vēl nekompensēto abonētās preses piegāžu lauku apvidos radīto zaudējumu daļu 2010.gadā, lēmusi valdība, 11.oktobrī atbalstot attiecīgu rīkojumu.

2010.gada zaudējumu segšanai valsts budžetā bija paredzēti 2,76 miljoni latu, taču, balstoties uz auditētu zaudējumu aprēķinu, tika konstatēts, ka tie ir par 0,52 miljoniem latu lielāki. Ar papildu piešķirtajiem līdzekļiem LP 2010.gada zaudējumi tiks kompensēti pilnībā. Pasta likums nosaka, ka pasta komersantam, kas sniedz abonētās preses piegādes pakalpojumu, līdz 2012.gada 31.decembrim no valsts budžeta kompensē šīs darbības rezultātā radušos zaudējumus.

Zaudējumu kompensācija nodrošina LP darbības nepārtrauktību, sniedzot abonētās preses izdevumu piegādes pakalpojumus lauku apvidos. Ar to tiks atgūti faktiski iztērētie līdzekļi, kas paredzēti citiem pakalpojumiem, tostarp universālā pasta pakalpojuma saistību izpildei.

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

VARAM: Par līdzekļu piešķiršanu nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanai

11.oktobrī Ministru kabineta sēdē tika akceptēti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotie priekšlikumi par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas sistēmas uzlabošanai. Piešķirtie finanšu līdzekļi – kopumā 22 641 lats – tiks izmantoti izdevumu segšanai, kas saistīti ar Rīgas domes īpašumā esošās nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas programmatūras NINO uzlabojumiem. Gadījumā, ja netiktu finansētas nepieciešamās izmaiņas, 117 pašvaldības ar esošo programmatūru nespētu veikt nekustamā īpašuma nodokļa aprēķinus atbilstoši normatīvajiem aktiem.

 

VARAM: Par papildu finansējuma novirzīšanu energoefektivitātes pasākumiem pašvaldību ēkās

11.oktobrī Ministru kabineta sēdē tika akceptēti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātie priekšlikumi, lai efektīvāk izmantotu pieejamos Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) līdzekļus, paredzot piešķirt papildu līdzekļus 1 397 389,39 latu apmērā konkursā “Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai pašvaldību ēkās” iesniegto projektu pieteikumu atbalstīšanai.

Finansējuma pārdali nosaka VARAM sagatavotie MK noteikumu projekti “Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 25.jūnija noteikumos Nr.645 “Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa “Energoefektivitātes paaugstināšana pašvaldību ēkās” nolikums”” un “Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 21.jūnija noteikumos Nr.542 “Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa “Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai pašvaldību ēkās” nolikums””.

Grozījumi MK noteikumos tika sagatavoti, lai atbalstītu pašvaldību iesniegtos projektu pieteikumus KPFI konkursā “Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai pašvaldību ēkās”, kur līdz noteiktā termiņa beigām tika saņemts 101 projektu iesniegums par kopējo summu 39 115 834,98 lati, bet šobrīd šim konkursam pieejamais finansējums ir tikai 16 108 843 lati. Pēc līdzekļu novirzīšanas šajā konkursā iesniegtajiem projektu pieteikumiem būs pieejami 17 506 232,39 lati.

Papildu finansējums šo projektu atbalstīšanai tiks novirzīts no KPFI konkursā “Energoefektivitātes paaugstināšana pašvaldību ēkās” būvniecības izmaksu samazināšanās rezultātā izveidojušā ietaupījuma.

Šis ir jau otrais finansējuma palielinājums konkursam “Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai pašvaldību ēkās”.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!