• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dzelzceļa nākotnes attīstību Baltijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2011., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237937

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par stratēģisku investīciju piesaisti darba vietu radīšanai

Vēl šajā numurā

18.10.2011., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dzelzceļa nākotnes attīstību Baltijā

17.oktobrī Valsts prezidents Andris Bērziņš ar uzrunu atklāja 3.starptautisko reģionālā dzelzceļa biznesa forumu “Stratēģiskā partnerība 1520: Baltijas reģions”, kura laikā tika diskutēts par dzelzceļa sistēmu “1520” un “1435” mijiedarbības mehānismiem kontekstā ar transporta biznesa attīstību Baltijas reģionā.

Atklājot forumu, Valsts prezidents atzina: “Latvijai un visai Baltijai šis ir ļoti svarīgs laiks – pēc 150 gadu dzelzceļa darbības šajā teritorijā mums ir jāizvēlas labākā nākotnes stratēģija, kurp un kā attīstīties.”

A.Bērziņš savā uzrunā notiekošo forumu minēja kā veiksmīgas sadarbības piemēru, lai, apmainoties ar kopējo pieredzi, rastu labākos risinājumus gan katram atsevišķi, gan visiem kopā. Viņš atzīmēja, ka nesaskaņota darbība dzelzceļā maksā pārāk dārgi, kam apliecinājums ir jau gadsimtu aktuālais temats – platumu 1520 un 1435 milimetru sliežu harmonizācija. Valsts prezidents arī uzsvēra, ka par labāko dzelzceļa nākotnes stratēģiju jādiskutē tikai profesionāļiem, savukārt politiķu ziņā ir pieņemt sapratīgu galalēmumu.

Noslēgumā foruma dalībniekiem Valsts prezidents novēlēja veiksmīgu darbu Rīgā un panākumus, lai sasniegtu augstos mērķus.

Reģionālie biznesa forumi “Stratēģiskā partnerība 1520” notiek katru gadu kopš 2006.gada. Tajā piedalās dzelzceļa sistēmu “1520” un “1435” dzelzceļa administrāciju vadītāji, lielāko kravu pārvadātāju kompāniju vadība, operatori un kravu īpašnieki, kā arī banku un investīciju sektora, lietišķo un zinātnisko organizāciju pārstāvji.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!