• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai spriestu - jāmācās. Arī tiesnesim. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.1999., Nr. 125/126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23806

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs ar mežu no šodienas uz nākotni

Vēl šajā numurā

23.04.1999., Nr. 125/126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai spriestu — jāmācās. Arī tiesnesim

Daudzu valstu tiesneši pieredzes apmaiņā un diskusijās

T.JPG (23239 BYTES) Konferencē: tieslietu ministre Ingrīda Labucka un Augstākās tiesas Krimināllietu tiesu palātas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Kā jau vakar "LV" informēja, 22. aprīlī uzņēmuma "Konventa sēta" telpās sākās Latvijas Tiesnešu mācību centra rīkotā, pēc kārtas trešā starptautiskā konference par tiesnešu mācību efektivitāti, organizāciju un stratēģiju. Tajā piedalās tiesneši un eksperti no vairāk nekā divdesmit valstīm.

Konferenci atklāja Tiesnešu mācību centra valdes priekšsēdētājs, Rīgas apgabaltiesas tiesnesis Valdemārs Šubrovskis. Klātesošos sirsnīgi sveica tieslietu ministre Ingrīda Labucka. Viņa uzsvēra, ka juristiem, tai skaitā tiesnešiem, jāmācās pastāvīgi un ne tikai apgūstot zināšanas augstskolās. Tādu uzdevumu — palīdzēt tiesnešiem arvien paplašināt savas zināšanas, celt profesionālo kvalifikāciju — jau 1995.gadā ar Sorosa fonda —Latvija un vēl dažu citu starptautisko organizāciju atbalstu bija iecerējis tikko izveidotais Tiesnešu mācību centrs. Kā atzīmēja ministre, pienācis laiks arī valdībai lielāku uzmanību pievērst tiesnešu un citu tiesu sistēmā strādājošo izglītošanai, arī atbalstot finansiāli.

— Šādas starptautiskas konferences ir vērtīga pieredzes apmaiņa starp kolēģiem, kuru galvenais uzdevums ir kalpot likumam, — tā īso uzrunu pabeidza I. Labucka, novēlot konferences dalībniekiem raženu darbu.

Sorosa fonda — Latvija izpilddirektores vietniece Ilze Strazdiņa, kā arī Tiesnešu biedrības prezidents, Augstākās tiesas Krimināllietu tiesu palātas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs atzīmēja tiesnešu mācību programmu pilnveidošanas nepieciešamību, pasniegšanas augstāku kvalitāti, ko diktē pati dzīve, pašreizējā situācija. Ļoti svarīgi ir tiesnešiem iedziļināties likumu interpretācijā un piemērošanā, novērst tiesu kļūdas. Šajā izglītošanas darbā neiztikt bez valsts jūtama atbalsta.

Konferences pirmajā dienā par paveikto, problēmām un iecerēm pastāstīja gan Latvijas Tiesnešu mācību centra direktore Inga Kačevska, gan pārstāvji no Igaunijas, Lietuvas, Uzbekistānas, ASV, Gruzijas un citām valstīm. Dalībnieki apmeklēja arī Tiesnešu mācību centru, saņēma atbildes uz viņus interesējošiem jautājumiem.

Šodien, 23.aprīlī, konference turpināsies Cēsīs, kur viesi iepazīsies ar Cēsu rajona tiesas darbu, dalīsies pieredzē un rezumēs divās dienās dzirdēto, kā arī apskatīs pilsētas ievērojamākās vietas.

Rita Belousova,

"LV" nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!