• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bezvadu tehnoloģiju ieviešanu, vienojoties ar Baltkrieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2011., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238060

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par diplomātiskajām attiecībām ar Dienvidkoreju

Vēl šajā numurā

19.10.2011., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bezvadu tehnoloģiju ieviešanu, vienojoties ar Baltkrieviju

Bez papildu radiofrekvenču spektra koordinācijas ar Baltkrieviju jaunās bezvadu tehnoloģijas varēs ieviest 97% no Latvijas teritorijas.

Tas nozīmē, ka Latvijas mobilo sakaru pakalpojumu sniedzēji varēs attīstīt jaunos bezvadu pakalpojumus lielākajā daļā valsts teritorijas un VAS “Elektronisko sakaru direkcija” nebūs jāvēršas pie kompetentās iestādes kaimiņvalstī, lai saskaņotu šo pakalpojumu attīstīšanai nepieciešamo radiofrekvenču spektru.

Šā spektra koordinācija būs jāveic tikai 10 km platā pierobežas zonā. Līdz ar to tiks atvieglots iesaistīto pušu darbs un saīsināts minēto pakalpojumu ieviešanai nepieciešamais laiks.

Šāda vienošanās tika panākta, Satiksmes ministrijas (SM) un Elektronisko sakaru direkcijas pārstāvjiem SM Sakaru departamenta direktora Edmunda Beļska vadībā piedaloties sarunās ar Baltkrievijas Sakaru un informatizācijas ministrijas delegāciju par 790–862 MHz joslas un GSM 900 MHz frekvenču joslas lietošanu. Sarunas notika no 10. līdz 14.oktobrim Minskā, Baltkrievijā.

Latvijas un Lietuvas ierosināto sarunu gaitā tika sagatavotas un parakstītas divpusējās vienošanās par nosacījumiem, kas jāievēro, ieviešot mobilās sistēmas, piemēram, nākamās paaudzes mobilās bezvadu platjoslas tehnoloģiju (LTE) 790–862 MHz joslā. Šā gada augustā līdzīga vienošanās tika panākta arī ar Krievijas Federācijas sakaru administrāciju.

Sarunās detalizēti tika apspriesti katras valsts mērķi un plāni attiecībā uz 790–862 MHz frekvenču joslas izmantošanu nākotnē un elektromagnētiskās saderības nodrošināšanu starp šīm valstīm. Baltijā minēto joslu šobrīd izmanto ciparu televīzijai, bet Baltkrievijā un Krievijas Federācijā tajā darbojas gaisa kuģniecības radionavigācijas sistēmas.

Sarunu laikā papildus tika parakstīta divpusējā vienošanās par GSM 900 MHz joslas lietošanas nosacījumiem un trīspusējā starp Latviju, Baltkrieviju un Lietuvu par GSM 900  MHz joslas prioritāro kanālu sadalījumu.

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!