• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Izraēlas un Beļģijas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2011., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238063

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar politisko partiju pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

19.10.2011., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Izraēlas un Beļģijas vēstniekus

Vakar, 18.oktobrī, Valsts prezidents Andris Bērziņš darbam Latvijas Republikā akreditēja
Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Hāgitu Ben Jakovu
un Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Franku Arnautsu
Foto: VPK

 

Tikšanās laikā Valsts prezidents, apsveicot jauno Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Hāgitu Ben Jakovu, uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta abu valstu divpusējo politisko attiecību stiprināšanā. Viņš augstu novērtēja ebreju kopienas aktīvo iesaistīšanos Latvijas sabiedriskajās norisēs. Tikšanās laikā tika apspriests arī starptautiski aktuālais jautājums, kas saistīts ar Palestīnas valstisko statusu. Valsts prezidents pauda Latvijas atbalstu šā jautājuma risināšanai sarunu ceļā.

Sarunā ar jauno Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Franku Arnautsu abas amatpersonas apsprieda sadarbības iespējas Eiropas Savienībā un NATO kohēzijas fondu un atbalsta lauksaimniekiem jomā. Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību ES daudzgadu budžeta ietvarā paredzēt vienlīdzīgus maksājumus Latvijas lauksaimniekiem. Tāpat viņš atzīmēja Latvijas iedzīvotāju aktīvo iesaistīšanos kohēzijas fondu apguvē, salīdzinot ar citām dalībvalstīm, tas ir viens no rādītājiem, ka no šiem fondiem pieejamais finansējums nav samazināms. Tāpat tika apspriestas iespējas veicināt abu valstu ekonomisko sadarbību. Valsts prezidents aicināja beļģu uzņēmējus aktīvi veidot sadarbību ar Latvijas uzņēmējiem. Viņš uzsvēra, ka Latvija ir atvērta investīcijām.

Hāgita Ben Jakova – dzimusi 1968.gadā. Ieguvusi maģistra grādu Tuvo Austrumu studijās un vēsturē Jeruzalemes ebreju universitātē. Darbu Izraēlas Ārlietu ministrijā sākusi 1995.gadā, strādājusi vēstniecībās Filipīnu salās, Turcijā, kopš 2009.gada bijusi Izraēlas ārlietu ministra politikas padomniece.

Franks Arnautss – dzimis 1962.gadā. Ieguvis zinātnisko grādu austrumu filoloģijā un vēsturē. Ārlietu dienestā kopš 1990.gada. Strādājis vēstniecībās Nigērijā, Austrālijā, pārstāvniecībā Eiropas Savienībā un pārstāvniecībā NATO.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!