• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēs ar mežu no šodienas uz nākotni (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.1999., Nr. 125/126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23808

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālā programma "Informātika"

Vēl šajā numurā

23.04.1999., Nr. 125/126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Turpinājums

no 1.lpp.

Mēs ar mežu no šodienas uz nākotni

Vakar, 22.aprīlī, Latvijā sākās Meža dienas. Ieskats Talsu novadā

K4.JPG (23188 BYTES) Tik liela ir gandrīz ikviena nākotnes mežam nolemta priedīte

Lai sīkie priežu stādiņi izaugtu par staltiem kokiem, vienkāršus un derīgus padomus deva mežniecības darbinieki un Latvijas Meža darbinieku biedrības prezidente Aija Zviedre. Viņa atgādināja, ka mūsu valstī Meža dienas aizsākušās tālajā 1928.gadā Varakļānos, bet 1930.gadā aptvērušas jau visu Latviju. Aija Zviedre sacīja, ka latviešiem ir daudz tradīciju, taču Meža dienas neapšaubāmi ir viena no skaistākajām, mūsu zemei svētīgākajām tradīcijām — mežs arvien ir bijis un būs sargātājs, barotājs un siltuma devējs. Taču jābūt prasmīgiem un čakliem saimniekiem, lai tās vērtības, ko dod priede un egle, bērzs un apse, varētu saprātīgi un lietderīgi izmantot un atstāt mantojumā nākamajām paaudzēm. Ne velti šo bagātību dēvē par zaļo zeltu. Un speciālistu pienākums ir sadarboties ar īpašniekiem, iemācīt viņiem rīkoties.

Meža dienu atklāšanas pasākums turpinājās Talsu kinoteātrī, kur īpaši aicināti bija mežu īpašnieki. Satikšanās sākumā runāja talsenieks, Triju Zvaigžņu zelta godazīmes nesējs Arvīds Šnēfelds, kas okupācijas gados, strādādams Mežrūpniecības ministrijas mežu ciršanas un izmantošanas daļā, ir prasmīgi darbojies Latvijas mežu saglabāšanā. Viņš aicināja jauniešus mācīties Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātē, norādīdams, ka meža darbinieka specialitāte ir gan aizraujoša un visu cienīta, gan arī ienesīga.

Satikšanās dalībniekiem tika pastāstīts arī par oficiālā laikraksta "Latvijas Vēstnesis" darbu, par tā kapitālajiem izdevumiem "Latvijas valsts un tās vīri" un "Triju Zvaigžņu gaismā". Šīs un vēl citas "Latvijas Vēstneša" grāmatas dāvanā saņēma Talsu virsmežniecība.

Pasākuma nobeigumā Latvijas Meža darbinieku biedrības prezidente Aija Zviedre sniedza mežu īpašniekiem daudz derīgu ieteikumu gan mežu stādīšanai un kopšanai, gan ciršanai un pārdošanai.

Kārlis Grīnbergs, Rūta Jaksona, "LV" redaktori

Foto: Arnis Blumbergs "LV"

K5.JPG (47028 BYTES)
Ar padomu un novēlējumiem Stendes mežniecības mežzinis Jānis Šīmanis un Latvijas Meža darbinieku biedrības prezidente Aija Zviedre

K6.JPG (26355 BYTES)
Viskuplākā talcinieku daļa — Talsu novada mežkopji

K3.JPG (23821 BYTES)
Arī "Zābaku" saimniece Dzidra Pēda

(pa labi) ieklausās speciālistu padomos

K7.JPG (45445 BYTES)
Triju Zvaigžņu zelta goda zīmes kavalieris mežkopis Arvīds Šnēfelds

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!