• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par jauno apmeklētāju centru "Parlamentarium". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2011., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238149

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiešajiem maksājumiem Latvijas lauksaimniekiem

Vēl šajā numurā

20.10.2011., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par jauno apmeklētāju centru “Parlamentarium”

14.oktobrī Briselē durvis vēra Eiropas Parlamenta jaunais apmeklētāju centrs “Parlamentarium”, kurš, izmantojot jaunākās tehnoloģijas, sniedz unikālu ieskatu Parlamenta darbā un palīdz noskaidrot, kā tas ietekmē mūsu ikdienas dzīvi. Ikviens interesents, atrodoties Briselē, ir laipni gaidīts apmeklēt pasaulē vienīgo centru, kas sniedz informāciju 23 Eiropas valodās.

EP priekšsēdētājs Ježijs Buzeks norāda: “Informācija un zināšanas dod iespēju, lai mēs varētu pilnvērtīgi iesaistīties demokrātiskā sabiedrībā. Eiropas Parlaments vēlas vērt durvis Eiropas pilsoņiem, lai sabiedrība vairāk uzzinātu un labāk izprastu savu pārstāvju – Eiropas Parlamenta deputātu – darbu. Ja jūs esat Briselē, lūdzu, izmantojiet iespēju redzēt Eiropas demokrātiju no iekšienes “Parlamentarium”!”

Centra apmeklētāji ar dinamisku un interaktīvu multivides displeju palīdzību var uzzināt par notikumiem, kas saistīti ar Eiropas integrāciju, un par to, kā Parlamenta lēmumi ietekmē mūsu ikdienu. Centra apmeklējumi ir bez maksas, un telpas ir iekārtotas tā, lai tajās ērti varētu iekļūt apmeklētāji ar īpašām vajadzībām.

Centrā apmeklētājus ieskauj 360 grādu leņķī izvietots milzīgs digitāls ekrāns, kas ļauj nokļūt pašā Eiropas Parlamenta darbības epicentrā.

Izmantojot skārienjutīgo ekrānu, ir iespējams uzzināt vairāk par deputātiem, kurus esam ievēlējuši demokrātiskās vēlēšanās kā savus pārstāvjus.

Apmeklētāji var piedalīties virtuālā ceļojumā pa Eiropu, uzzinot, ko katra valsts ir guvusi Eiropas Savienības izveides gaitā. Dažādu Eiropas valstu iedzīvotāji stāsta, ko viņiem nozīmē Eiropas Savienība.

Balsu tunelis ļauj apmeklētājiem izbaudīt Eiropas daudzvalodību, savukārt trīsdimensiju skārienjutīgi modeļi ļauj gūt ieskatu Eiropas Parlamentā notiekošajā visās trijās darbavietās – Briselē, Strasbūrā un Luksemburgā.

Centrā gaidīti gan pieaugušie, gan dažādu vecumu bērni. Bērniem vecumā no 8 līdz 14 gadiem ir izstrādāta īpaša vienu stundu ilga apmeklējuma programma, un katrs no izstādes posmiem ir pielāgots bērniem. Rokās turamos multivides gidus saņem arī bērni, un par tiem nav jāmaksā. Skolēnu grupas var piedalīties lomu spēlē. Šajā gadījumā ir nepieciešama rezervācija.

Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!