• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Dienvidkoreju kultūrā un izglītībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2011., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238151

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aicinot Valdi Dombrovski sastādīt Ministru kabinetu

Vēl šajā numurā

20.10.2011., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Dienvidkoreju kultūrā un izglītībā

19.oktobrī Kultūras ministrijā (KM) tika parakstīts starpvaldību līgums, kas turpinās attīstīt sadarbību starp Latviju un Korejas Republiku (Dienvidkoreju) kultūras un izglītības jomā, stiprinot jau veiksmīgās pašreizējās abu valstu attiecības. Līgums sekmēs abu valstu sadarbības attīstību praktiski visās kultūras jomās, attīstot, kontaktus starp kultūras institūcijām un raidorganizācijām, informācijas, pieredzes un mākslinieku apmaiņu, izstāžu, radio un televīzijas programmu, kā arī filmu apmaiņu un kopīgu producēšanu, līdzdalību abās valstīs rīkotajos starptautiskajos kultūras pasākumos u.c. sadarbības un kultūras apmaiņas veidus. Tāpat līgums paredz sadarbību izglītības un zinātnes jomā.

Latvijas Republikas valdības un Korejas Republikas valdības līgumu par sadarbību kultūrā, izglītībā, jaunatnes lietās un sportā parakstīja Latvijas kultūras ministre Sarmīte Ēlerte un Korejas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Oms Sokšons. Šis līgums radīs juridisko pamatojumu sadarbībai starp Latviju un Dienvidkoreju līgumā minētajās jomās, noteiks galvenos principus, jomas un veidus, kurus abas valstis apņemas ievērot, lai sadarbību veicinātu.

Ideju par sadarbības līgumu ierosināja Dienvidkoreja. Latvijas sadarbība ar Dienvidkoreju pēdējos gados kļūst ievērojami intensīvāka visos virzienos – politiskajā dialogā, ekonomikā, kultūrā un izglītībā. Dienvidkoreja ir viena no Āzijas valstīm, ar kuru Eiropas Savienībai, t.sk. Latvijai, attiecības attīstās visveiksmīgāk.

Līgums veicinās sadarbības attīstību starp Latvijas un Dienvidkorejas augstākajām mācību un zinātniskajām iestādēm, abu valstu vidējās un profesionālās izglītības iestāžu skolotāju un audzēkņu apmaiņu, kā arī stipendiju piešķiršanu studijām vai pētījumiem un iespēju izpēti savstarpējai sertifikācijas dokumentu atzīšanai. Tāpat sadarbības līgums veicinās dalību abās valstīs rīkotajos jaunatnes un sporta pasākumos, kā arī informācijas apmaiņu par jaunatnes un sporta politiku un to īstenošanu.

Lai arī līdz šim starp abām valstīm līgumi par sadarbību kultūrā nebija noslēgti, atsevišķās kultūras jomās jau notiek aktīva sadarbība, īpaši kino un izpildītājmākslas jomā. Piemēram, sadarbība starp Latviju un Dienvidkoreju filmu producēšanas jomā vai Baltijas jauniešu kamerorķestra “Kremerata Baltica” koncertēšana Korejā gandrīz katru sezonu un citas nozīmīgas kultūras aktivitātes. Turklāt Latvijā jau trīs gadus notiek Dienvidkorejas vēstniecības rīkotie Korejas dienu pasākumi, kas iepazīstina ar Dienvidkorejas kultūru un mākslu. Pasākumi ir plaši apmeklēti un guvuši lielu atsaucību Latvijas sabiedrībā.

Arīdzan izglītības jomā notiek sadarbība starp Latvijas un Dienvidkorejas augstākās izglītības mācību iestādēm: Latvijas Universitātei (LU) un Rīgas Tehniskajai universitātei ir noslēgti sadarbības līgumi ar Kyungpook Nacionālo universitāti, tāpat Biznesa augstskola “Turība” sadarbojas ar Kyung Hee universitāti. Savukārt aktīvākā sadarbībā ar Dienvidkoreju ir ieinteresēta LU Āzijas studiju nodaļa, tāpat arī LU Austrumāzijas pētniecības centrs, kas plāno kļūt par galveno Austrumāzijas pētniecības institūciju Baltijas valstīs.

Annija Senakola, KM sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!