• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par nereģistrētās nodarbinātības mazināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2011., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238239

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 19.oktobrī

Vēl šajā numurā

21.10.2011., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par nereģistrētās nodarbinātības mazināšanu

Labklājības ministrija (LM), izstrādājot normatīvo regulējumu Nodarbinātības valsts aģentūras darbībai gadījumos, kad ir aizdomas par bezdarbnieku nedeklarētu nodarbinātību, plāno ņemt vērā Austrijas pieredzi, pēc pagājušajā nedēļā Austrijā notikušā pieredzes apmaiņas semināra atzīst LM pārstāvji.

Vienlaikus LM speciālisti norāda, ka Latvijas tiesību aktus plānots papildināt arī ar Lielbritānijas nodarbinātības dienesta lietotajiem darba meklēšanas veicināšanas pasākumiem.

Pagājušajā nedēļā Vīnē Austrijas Darba, sociālo un patērētāju aizsardzības lietu ministrijā notikušajā pieredzes apmaiņas seminārā Latvijas un Austrijas amatpersonas diskutēja par pasākumiem nereģistrētās nodarbinātības mazināšanai.

Semināra gaitā abas puses iepazīstināja ar attiecīgajā valstī pastāvošo normatīvo regulējumu un stratēģijām, atbildīgajām institūcijām, kā arī ar operatīvo pasākumu īstenošanas kārtību, sodiem un statistiku, nodrošinājumu ar informatīvajām sistēmām. Lielākās diskusijas izvērsās par veidiem, kādos negodprātīgi darba devēji cenšas apiet darba tirgus tiesisko regulējumu, par sankcijām publisko iepirkumu organizēšanas jomā, kā arī par nodarbinātības dienestu darbību aizdomu gadījumos par bezdarbnieku vai sociālās palīdzības saņēmēju nedeklarēto nodarbinātību, bezdarbniekiem piemērojamām sankcijām.

Pieredzes apmaiņas semināru “Nereģistrētās nodarbinātības apkarošanas metodes” organizēja un finansiāli atbalstīja Austrijas Darba, sociālo un patērētāju aizsardzības lietu ministrija, pamatojoties uz pērn LM un Austrijas Darba, sociālo un patērētāju aizsardzības lietu ministrijas noslēgto vienošanos par sadarbību darba tirgus jomā.

Latvijas pusi seminārā pārstāvēja LM, Finanšu ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta un Valsts darba inspekcijas amatpersonas, savukārt Austrijas pusi – Austrijas Darba, sociālo un patērētāju aizsardzības lietu ministrijas, Darba inspekcijas un Nodarbinātības dienesta amatpersonas, kā arī Finanšu policijas vadītājs.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!