• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas Novadu apvienības valdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2011., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238241

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.10.2011., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas Novadu apvienības valdi

19.oktobrī Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Latvijas Novadu apvienības valdi un pārrunāja novadu attīstības iespējas nākotnē un sadarbību dažādu jautājumu risināšanā.

Latvijas Novadu apvienības pārstāvji uzsvēra pašvaldību vēlmi iesaistīties savu iedzīvotāju dzīves uzlabošanā, ko, viņuprāt, iespējams paveikt, samazinot normatīvo aktu bāzi, kas ir jāievēro pašvaldībām, pildot to funkcijas. Sarunas dalībnieki Valsts prezidentam uzsvēra, ka normatīvā regulējuma daudzums un saskaņošanu nepieciešamība aug, neskatoties uz nepieciešamību konsolidēt budžetu. Līdz ar to proporcionāli nesamērīgi liela daļa no līdzekļiem tiek tērēti administratīvām vajadzībām. Viņi uzsvēra, ka pašvaldības regulējošā sistēma ir jāpārveido no policejiskā kontrolē balstītas uz uzņēmējdarbību veicinošu rīku. Valsts iestādēm būtu jāveicina arvien jaunu uzņēmumu darbība. Latvijas Novadu apvienība aicināja atlikt atsevišķu normatīvu izpildi vismaz uz laiku, kamēr notiek budžeta konsolidācija. Viņi uzsvēra: “Ne visam ir jābūt regulētam likumos un normatīvajos aktos.”

Runājot par finanšu jautājumiem, Latvijas Novadu apvienības pārstāvji uzsvēra savu satraukumu par to, ka, neskatoties uz kopējā finanšu apjoma samazinājumu, pašvaldībām ir jāizpilda tām uzticētās funkcijas. Viņi uzsvēra arī nepieciešamību ieviest ilgāku budžeta plānošanas periodu, lai padarītu pašvaldību izdevumu plānošanu mērķtiecīgāku un budžeta izlietojumu lietderīgāku.

Latvijas Novadu apvienības pārstāvji izteica savu viedokli par nākamo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru, un Valsts prezidents pateicās par viedokli un aicināja pašvaldības aktīvi izteikt savu viedokli par ministra kandidāta piemērotību amata pienākumu pildīšanai.

Tikšanās laikā tika apspriesti ceļu nozares jautājumi un sociālās aizsardzības sistēmas uzlabošanas un attīstības iespējas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!