• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par ES daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.10.2011., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238349

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par Latvijas transporta prioritātēm TEN vadlīniju projektā

Vēl šajā numurā

25.10.2011., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par ES daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam

20.oktobrī Briselē Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Teikmanis konferencē par ES daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam asi kritizēja EK priekšlikumu par Kohēzijas politikas atbalsta samazinājumu 20% apmērā.

ĀM valsts sekretārs uzsvēra, ka nav pieņemams šādi sodīt dalībvalsti, kas ir veiksmīgi veikusi drastiskus nacionālā budžeta konsolidācijas pasākumus, rūpīgi ievēro fiskālo disciplīnu, īsteno ekonomikas atveseļošanas programmas nosacījumus un joprojām ir starp līderēm ES fondu finanšu apguves rādītājos. A.Teikmanis norādīja, ka Latvijas iedzīvotāji šobrīd ir pelnījuši Eiropas kopienas solidaritāti, nevis pliķi sejā.

Tāpat A.Teikmanis pauda vilšanos par EK priekšlikumu Kopējās lauksaimniecības politikas jomā, jo tas piedāvā tikai "kosmētisku" resursu pārbīdi novecojušas un ierūsējušas politikas rāmī. A.Teikmanis aicināja rast gribasspēku beidzot izrauties no vēstures važām un pakļaut tiešmaksājumu apjomus aktuāliem un objektīviem kritērijiem, tādējādi paredzot vienlīdzīgus un taisnīgus nosacījumus visiem ES lauksaimniekiem vienotajā tirgū.

Konferenci organizēja Polijas prezidentūra, EK un Eiropas Parlaments. Pasākumā piedalījās nacionālo valdību un parlamentu pārstāvji, Eiropas Parlamenta deputāti un ES institūciju pārstāvji, un tā mērķis bija veicināt plašu diskusiju par EK 29.jūnijā publicēto priekšlikumu ES daudzgadu finanšu ietvaram nākamajiem septiņiem gadiem.

Latvija sarunās par ES daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam īpašu uzmanību pievērš divām svarīgām prioritātēm: pietiekami liela kohēzijas finansējuma nodrošināšanai, lai Latvija ātrāk pietuvotos ES vidējam attīstības līmenim un radītu labvēlīgus apstākļus Latvijas ekonomikas izaugsmei un infrastruktūras attīstībai, kā arī godīgu un vienlīdzīgu konkurences nosacījumu panākšanai Latvijas lauksaimniekiem kopējā Eiropas tirgū.

EK ar savu priekšlikumu ES daudzgadu budžetam nāca klajā 29.jūnijā. Sarunas par priekšlikumu turpināsies visu nākamo gadu, bet galīgo vienošanos starp Eiropas Parlamentu un dalībvalstīm par faktisko budžeta ietvaru plānots panākt 2012.gada beigās vai 2013.gada sākumā.

 

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!