• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības inspekcija: Par zāļu iegādes drošību internetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2011., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238521

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

27.10.2011., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības inspekcija: Par zāļu iegādes drošību internetā

Veselības inspekcija vērš uzmanību uz to, ka, iegādājoties zāles internetā no nezināmas, nelicencētas personas, zāļu kvalitāte un drošība nav garantēta.

Interneta vietnēs pastāv augsts risks iegādāties viltotas vai nekvalitatīvas zāles, par kuru izcelsmi, ārstnieciskajām un dzīves kvalitāti uzlabojošajām īpašībām interneta vietnēs var tikt sniegta maldinoša informācija, kā arī nav no kā prasīt atbildību par iegādātā produkta kvalitāti vai nodarīto kaitējumu veselībai, jo izplatītājs par to neatbild.

Veselības inspekcija veic likumīgā zāļu tirgus uzraudzību – uzrauga un kontrolē visas juridiskās personas, kuras veic darbības ar medikamentiem, tai skaitā arī nodrošina zāļu reklāmas izplatīšanas kontroli visos zāļu izplatīšanas posmos.

Latvijā prasības zāļu izplatīšanai internetā noteiktas 2007.gada 26.jūnija Ministru kabineta noteikumos Nr.416 "Zāļu izplatīšanas un kvalitātes kontroles kārtība", kuros noteikts, ka Latvijā ar interneta starpniecību ir atļauta tikai reģistrētu bezrecepšu zāļu izplatīšana. Internetā bezrecepšu zāles atļauts izplatīt tikai aptiekai, kuras licencē norādīts speciālās darbības veids – zāļu izplatīšana internetā. Aptiekai, kura izplata zāles internetā, jāizveido interneta mājaslapa, kas ir pieejama iedzīvotājiem jebkurā diennakts stundā, jānodrošina iespēja iedzīvotājiem visu diennakti ar interneta starpniecību sazināties ar aptieku un saņemt no farmaceita bezmaksas informāciju, kā arī konsultācijas par zālēm un to pareizu lietošanu. Patērētājiem aptiekas mājaslapā ir jānodrošina informācija par farmaceita vārdu, uzvārdu un reģistrācijas numuru Latvijas Farmaceitu biedrībā.

Inspekcija atgādina, ka recepšu zāles lietojamas tikai saskaņā ar ārsta norādījumiem un ārsta uzraudzībā un tikai aptiekās iegādātas zāles ir drošas un efektīvas.

Veselības inspekcijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!