• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Itālijas, Kirgizstānas un Nikaragvas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2011., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238522

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot apsveikumus sakarā ar atkārtotu ievēlēšanu amatā

Vēl šajā numurā

27.10.2011., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Itālijas, Kirgizstānas un Nikaragvas vēstniekus

Valsts prezidents Andris Bērziņš 25.oktobrī darbam Latvijas Republikā akreditēja Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Džovanni Polici (attēlā pa kreisi), Kirgizstānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Ēriku Asanalijevu (vidējā attēlā) un Nikaragvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Rikardo Nogueru (attēlā pa labi) Foto: VPK

 

Tikšanās laikā ar jauno Itālijas vēstnieku Džovanni Polici Valsts prezidents uzsvēra labās divpusējās attiecības starp abām valstīm, norādot, ka Latvija ir ieinteresēta dinamiskāka politiskā dialoga izveidošanā starp amatpersonām, tādēļ A.Berziņš izteica arī uzaicinājumu Itālijas prezidentam vizītē apmeklēt Latviju. Sarunā tika uzsvērts, ka abām valstīm ir nozīmīgi sadarboties, arī ņemot vērā, ka Eiropas Savienībā abām valstīm prezidentūras būs 2014.gadā un 2015.gadā, tādēļ ir būtiski ņemt vērā otras valsts prezidentūras prioritātes un ieceres, lai prezidentūras varētu notikt pēc iespējas veiksmīgāk.

Valsts prezidents īpašu uzmanību pievērsa ekonomiskajiem jautājumiem, augstu novērtējot Itālijas investīciju apjoma pieaugumu Latvijā. Viņš atzīmēja Latvijas ieinteresētību eksporta izaugsmē uz Itāliju.

Sarunā ar jauno Kirgizstānas vēstnieku Ēriku Asanalijevu abas amatpersonas apsprieda iespējas izmantot potenciālu, kas pastāv ekonomiskās sadarbības aktivizēšanai. Tikšanās laikā tika apspriesta arī iespēja veicināt politisko sadarbību, īpaši starpparlamentārās sadarbības jomā. Tika arī apspriestas iespējas uzlabot valstu līgumtiesisko bāzi. Valsts prezidents norādīja uz Latvijas ieinteresētību abu valstu tirdzniecības attiecību attīstībā.

Tikšanās sākumā ar Nikaragvas vēstnieku Rikardo Nogueru A.Bērziņš uzsvēra prieku par to, ka Nikaragva pirmo reizi ir nozīmējusi savu vēstnieku darbam Latvijas Republikā. Tika apspriestas arī iespējas veicināt ekonomisko sadarbību un politisko dialogu starp abām valstīm arī starptautisko organizāciju ietvaros. Valsts prezidents atzīmēja, ka Latvijas un Nikaragvas sadarbības attīstībai, īpaši Eiropas Savienības–Latīņamerikas formātā, ir ievērojamas izaugsmes iespējas. Nikaragvas vēstnieks uzsvēra savas valsts interesi sadarboties gan kultūras, gan arī ekonomisko sakaru jomā, kā arī Nikaragvas prezidenta vārdā izteica ielūgumu Valsts prezidentam apmeklēt šo valsti, lai veicinātu starpvalstu dialogu.

Kirgizstānas vēstnieks rezidēs Minskā un Nikaragvas vēstnieks – Helsinkos.

Džovanni Polici (Giovanni Polizzi) – dzimis 1951.gadā. Ieguvis zinātnisko grādu jurisprudencē. Ārlietu dienestā kopš 1974.gada. Ieņēmis dažādus amatus ārlietu ministrijā un strādājis vēstniecībās Vācijas Federatīvajā Republikā, Ungārijā, Krievijas Federācijā un bijis vēstnieks Kotdivuārā.

Ēriks Asanalijevs (Erik Asanaliev) – dzimis 1959.gadā. Studējis Kirgizstānas Valdības universitātē žurnālistiku. Ārlietu dienestā kopš 1993.gada. Bijis Kirgizstānas vēstnieks Tadžikistānā un Kirgizstānas ārlietu ministra padomnieks.

Rikardo Noguera (Ricardo José Alvarado Noguera) – studējis ķīmijas zinātni un bijis Fulbraita stipendiāts laikā, kad studēja ASV. Ieņēmis dažādus amatus gan valdībā, vadot dažādas valsts iestādes, gan akadēmiskajā jomā. Kopš 2002.gada vēstnieks Dānijā, Somijā, Īrijā un Igaunijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!