• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropadome: Par banku sektora stabilitāti un banku rekapitalizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2011., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par piekļuves telesakaru tīkliem sabiedrisko apspriešanu

Vēl šajā numurā

28.10.2011., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropadome: Par banku sektora stabilitāti un banku rekapitalizāciju

Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis Eiropadomes samitā ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti un Apvienotās Karalistes premjerministru Deividu Kameronu Foto: Thierry Monasse

 

26.oktobrī Briselē notika ārkārtas Eiropadomes sanāksme, kurā Latviju pārstāvēja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Eiropadome turpināja diskusijas par eirozonas situācijas stabilizāciju, kas tika aizsāktas 23.oktobrī.

Eiropadome vienojās par pasākumiem, kas veicami banku sektora stabilitātei un banku rekapitalizācijai. Tika panākta kompromisa vienošanās par kapitāla pietiekamības apjoma palielināšanu līdz 9% un banku ekspozīcijas pret valsts vērtspapīriem novērtēšanu pēc tirgus vērtības. Latvijai svarīgi, lai šo kapitāla prasību ievērošana nenovestu pie banku kreditēšanas apjoma samazināšanas. Attiecībā uz banku likviditātes nodrošināšanu tika panākta vienošanās, ka primāri orientācija būs uz resursu piesaisti tirgū, izmantojot valsts garantijas, ja tas būs nepieciešams. Tuvākajā laikā tiks izstrādāta vienota pieeja šo garantiju izmantošanai Eiropas līmenī. 9% kapitalizācijas līmenis jāsasniedz līdz 2012.gada 30.jūnijam. Pašreizējais likumdošanā noteiktais kapitāla pietiekamības līmenis Latvijā bankām ir 8%.

Eiropadomes prezidents Hermans van Rompujs informēja valstu un valdību vadītājus par eirozonas samita sagatavošanu. Eirozonas valstu un valdību valdītāji turpinās darbu pie vienošanās par Eiropas finanšu stabilitātes fonda apjoma palielināšanu, lai nodrošinātu iespējamo atbalstu grūtībās nonākušajām valstīm. Tāpat tiks lemts par Grieķijas un citu eirozonas valstu finansiālo krīzi un pasākumiem, lai novērstu tās sekas.

LR Pastāvīgā pārstāvniecība ES

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!