• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pamatlīdzekļu nolietojuma (amortizācijas) normu piemērošanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.1994., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238632

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas rīkojums Nr.3-31.2-1102

Par speciālo atļauju (licenču) izsniegšanu darījumiem ar privatizācijas sertifikātiem kredītiestādēm

Vēl šajā numurā

05.07.1994., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrijas vēstule Nr.01-1/382

Rīgā 1994.gada 13.jūnijā

Par pamatlīdzekļu nolietojuma (amortizācijas) normu piemērošanas kārtību

Ministru kabineta 1994.gada 19.aprīļa noteikumos - nr.93 "Par pamatlīdzekļu nolietojuma (amortizācijas) normām" apstiprinātās normas un nolietojuma (amortizācijas) aprēķināšanas kārtība ar nodokli apliekamās peļņas (ienākuma) aprēķinos jāpiemēro ar 1994.gada maiju. Pamatlīdzekļiem grupās "Tehnoloģiskās iekārtas un mašīnas" un "Pārējie pamatlīdzekļi un inventārs" laika periodā līdz 1994.gada 30.aprīlim, bet ēkām, būvēm, pārvadu ierīcēm un ilggadīgiem stādījumiem - līdz laikam, kad tiks izstrādātas pagaidnormas, nolietojumu nosaka, ievērojot ar Ministru Padomes 1991.gada 18.marta rīkojumu nr.103-r noteiktās nolietojuma (amortizācijas) normas.

Noteikumu 6.punktā paredzēto lietoto tehnoloģisko iekārtu un mašīnu, kā arī pārējo pamatlīdzekļu un inventāra nolietojuma (amortizācijas) aprēķināšanas kārtību var piemērot pēc 1994.gada 1.maija iegādātiem un ekspluatācijā nodotiem pamatlīdzekļiem.

Lai pārietu uz nolietojuma (amortizācijas) aprēķināšanu pēc šo noteikumu 4.punktā paredzētajām (jaunajām) normām, peļņas (ienākuma) nodokļa maksātāji piešķir attiecīgiem pamatlīdzekļu veidiem piemērotus kodus un pēc atbilstošām nolietojuma (amortizācijas) laika normām aprēķina gada (mēneša) amortizācijas likmes (procentos un summās), kuras izmanto nolietojuma (amortizācijas) aprēķināšanai, sākot ar 1994.gada maiju. Nodokļu maksātāju pienākums ir izvēlēties pareizas pamatlīdzekļu nolietojuma (amortizācijas) normas un sekot tam, lai pamatlīdzekļu objektiem kopš ekspluatācijas sākuma aprēķinātā nolietojuma (amortizācijas) summa nepārsniegtu sākotnējo vērtību, kas paredzēta saskaņā ar noteikumu 3.punktu.

 

Pielikumā: Piemēri

Ministrs U.Osis

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!