• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pašvaldību savienības sadarbību ar nozares ministriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2011., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238676

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Āzijas un Eiropas transporta ministru sanāksmi

Vēl šajā numurā

01.11.2011., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pašvaldību savienības sadarbību ar nozares ministriju

28.oktobrī Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs tikās ar LPS priekšsēdi Andri Jaunsleini, lai klātienē pārrunātu pašvaldībām svarīgākos jautājumus.

Viena no aktualitātēm ir budžeta tapšana nākamajam gadam. LPS priekšsēdis uzsvēra, ka pašvaldību daļa valsts budžetā obligāti ir jāatstāj vismaz šā gada līmenī, nekādi konsolidācijas pasākumi nedrīkst būt uz pašvaldību rēķina. Par šo viedokli vienisprātis ir arī ministrs E.Sprūdžs. Ar nākamo gadu ir plānots arīsociālo palīdzību un pabalstu izmaksu nodot pašvaldībām, bez līdzekļiem pašvaldībām tas būtu grūti realizējams.

Sarunu gaitā apspriests arī iedzīvotāju ienākumu nodokļa aspekts – pārdale starp valsti un pašvaldību, tai jābūt samērīgai. “Ja pašvaldībās būs stabila situācija, tad stabilitāte būs arī valstī. Pašvaldībām nav mērķis dzīvot lepni, taču tā, lai saviem iedzīvotājiem krīzes situācijās varētu sniegt nepieciešamo atbalstu,” sacīja A.Jaunsleinis.

Sarunās tika skarta arī pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likumprojekta tapšanas gaita. LPS priekšsēdis arī ministram atgādināja par iespējamo jauno pieeju reģionālajā attīstībā attiecībā uz ES fondu finansējuma sadali, lai pilnīgi visām Latvijas pašvaldībām būtu dota iespēja apgūt ES līdzekļus.

Šī bija pirmā tikšanās jaunajam ministram ar LPS priekšsēdi, kas ir tikai sākums, lai visus jautājumus, kuri skar pašvaldību sfēru, varētu risināt konstruktīvas un veiksmīgas sadarbības rezultātā. Šobrīd pirmais kopīgais sadarbības mērķis ir nākamā gada budžets.

Ilze Mutjanko, LPS padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!