• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ukrainas tālāku sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2011., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238700

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Palestīniešu pašpārvaldes dalību UNESCO

Vēl šajā numurā

01.11.2011., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ukrainas tālāku sadarbību

27.oktobrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis apmeklēja Kijevu. Darba vizītes laikā notika valsts sekretāra tikšanās ar Ukrainas ārlietu ministru Konstantīnu Griščenko, kā arī Latvijas un Ukrainas ārlietu ministriju kārtējās konsultācijas. Konsultācijās Ukrainas Ārlietu ministriju pārstāvēja ārlietu ministra vietnieks Pavlo Kļimkins.

Sarunā ar K.Griščenko abas puses pauda gandarījumu par labo divpusējo sadarbību un ieinteresētību turpināt aktīvu politisko dialogu, tajā skaitā īstenojot plānotās divpusējās vizītes. A.Teikmanis pauda Latvijas atbalstu Ukrainas Eiropas integrācijas centieniem.

Tiekoties ar P.Kļimkinu, uzmanība tika pievērsta aktualitātēm ES un Ukrainas attiecībās, ņemot vērā iekšpolitisko situāciju Ukrainā. Tāpat tika pārrunāta Latvijas un Ukrainas divpusējā politiskā un ekonomiskā sadarbība, kā arī aktuālie reģionālie jautājumi.

A.Teikmanis apsveica Ukrainu ar sarunu pabeigšanu ar ES par padziļinātas un visaptverošas brīvās tirdzniecības telpas izveidi, kas ir ES un Ukrainas asociācijas nolīguma sastāvdaļa. Viņš pauda cerību, ka sarunas par asociācijas nolīgumu izdosies pabeigt līdz ES–Ukrainas galotņu sanāksmei šā gada decembrī, Kijevā. Valsts sekretārs uzsvēra, ka ES pamatvērtības ir pamats demokrātiskas valsts veidošanā, kā arī nozīmīgs ES Austrumu partnerības aspekts.

Pārrunājot divpusējos ekonomiskos jautājumus, A.Teikmanis aicināja pievērst uzmanību biznesa vides uzlabošanai un administratīvo šķēršļu mazināšanai Ukrainā. Puses vienojās par nepieciešamību aktīvāk izmantot Latvijas un Ukrainas Starpvaldību komisiju ekonomiskās sadarbības potenciāla realizācijai.

Latvijas un Ukrainas ārlietu ministriju konsultācijas ES jautājumos notiek, balstoties uz 2010.gada 15.decembrī Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča oficiālās vizītes ietvaros parakstīto Latvijas un Ukrainas ārlietu ministriju Saprašanās memorandu par sadarbību Eiropas integrācijas jomā.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!