• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2011., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238851

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par ministrijas turpmākā darba prioritātēm

Vēl šajā numurā

02.11.2011., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Igaunijā

31.oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs devās savā pirmajā ārvalstu vizītē uz Igauniju, kur tikās ar Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Paetu (attēlā pa kreisi)
Foto: Igaunijas Ārlietu ministrija

31.oktobrī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā pirmajā ārvalstu vizītē apmeklēja Igauniju. Vizītes laikā ārlietu ministrs tikās ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu un Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Paetu. Amatpersonas bija vienisprātis par nepieciešamību panākt abu valstu interešu aizstāvību attiecībā uz ES daudzgadu budžetu, lauksaimniecības tiešmaksājumiem un kohēzijas finansējumu.

“Latvija ir veikusi smagus budžeta konsolidācijas pasākumus, un mēs nevaram pieļaut, ka tiekam sodīti otrreiz, samazinot mums paredzēto ES līdzekļu apjomu,” uzsvēra E.Rinkēvičs.

Latvijas un Igaunijas ārlietu ministri vienojās par tālāku abu valstu pozīciju savstarpēju koordināciju sarunās ar ES institūcijām par šiem nozīmīgajiem jautājumiem. Svarīgu vietu sarunās ieņēma sadarbība enerģētikas un transporta infrastruktūras jomā – Latvijas ārlietu ministrs aicināja veidot kompleksu un visām Baltijas valstu interesēm atbilstošu pieeju attiecībā uz aktuāliem projektiem reģionā, tostarp sašķidrinātās gāzes termināļa un Visaginas AS būvniecību, Rail Baltica dzelzceļa līnijas izveidi un citām sadarbības iecerēm.

Divpusējo attiecību kontekstā tika pārrunātas Latvijas un Igaunijas ārlietu ministriju ikgadējās tulku balvas piešķiršana 2012.gadā, kā arī Latvijas un Igaunijas Nākotnes sadarbības ziņojuma izpildes gaita. E.Rinkēvičs apliecināja vēlmi turpināt attīstīt draudzības saites Latvijas un Igaunijas starpā un ielūdza U.Paetu apmeklēt Latviju oficiālā vizītē.

Ministri arī apmainījās viedokļiem par svarīgiem starptautiskās un drošības politikas jautājumiem: par attiecībām ar Krieviju, Austrumu partnerības iniciatīvu, kā arī NATO Čikāgas samita sagatavošanu. Abi ministri akcentēja nepieciešamību sadarboties, lai veicinātu NATO nodrošinātās Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas turpināšanu.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!